MG+MSUM

MG+MSUM odprta za publiko

 

Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova v soboto, 23. januarja 2021 ponovno na stežaj odpirata vrata vsem umetnosti željnim obiskovalcem. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo vsa navodila za preprečevanje širjenja okužb. Muzeja bosta odprta najmanj do 12. marca 2021.  

 

Odprto vse dni v tednu od 10.00 do 18.00 ure, razen ponedeljka. Veselimo se vašega obiska in vam želimo prijeten ogled aktualnih razstav. 

 

V +MSUM vas vabimo tudi na razstavo Avtografija, zagonetnost, uporništvo: fotografija Božidarja Dolenca, prvo obsežnejšo posthumno razstavo enega najvidnejših in najbolj priznanih ustvarjalcev na polju fotografije v drugi polovici dvajsetega stoletja pri nas, je nastala na osnovi njegove leta 2016 pridobljene fotografske zapuščine. V pritičju muzeja je na Prepihu na ogled tudi razstava Jake Babnik, Časovna izravnava, ki se je odprla tik pred zaprtjem muzeja.

 

Vabimo vas tudi na ogled stalnih postavitev Točke v času 1889–1991 in 20. stoletje. Kontinuitete in prelomi v Moderni galeriji, v +MSUM pa Izbora del iz zbirk Modernege galerije, Arteast 2000+ in iz nacionalne zbirke.

 

Vabimo vas tudi v obe knjigarni v MG+ in +MSUM, kjer smo za vas pripravili izbor literature za zahtevne bralce umetnosti.

 

Ostanite zdravi!

Vaša MG+MSUM

Priporočamo