MG+MSUM

+MSUM | April 2015 | [FOR]UM: Spomin

11. april 2015

16.00 – 17.00 [FOR]UM

delavnica SPOMIN
NMS, Maistrova 1
 

Se še spomnite, kaj smo počeli na letošnjih [FOR]UMskih delavnicah? Nič hudega, če se ne - zato smo mi tukaj, da vas spomnimo! Aprilska delavnica [FOR]UM bo v znaku SPOMINA!

 

soboto11. aprilaob 16. uri se dobimo v Narodnem muzeju Slovenije (NMS, Maistrova 1), ker bomo skupaj pobrskali po osebnem in kolektivnem spominu ter trenirali naše malce sive celice z miselnimi igrami!

 

Lahko bi rekli, da so muzeji neke vrste zakladnice zgodb in spominov. Nekatere muzejske predmete in umetnine iz naših zbirk, ki jih hranimo in razstavljamo, smo skupaj že spoznali, veliko pa jih še čaka, da jih odkrijemo in raziščemo! Tokrat bomo na delavnici risali, rezali, lepili in si izdelali kartice za igro Spomin. Kartice bodo vsebovale fotografije in ilustracije umetnin oz. muzejskih predmetov, ki domujejo v zbirkah naših treh muzejev na Metelkovi.

 

Brezplačna delavnica je namenjena vsem generacijam; za otroke, mlajše od 4 let, je obvezna prisotnost staršev. Svojo prisotnost lahko potrdite na arheozabava@nms.si.

 

Delavnice so del brezplačnega programa FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).

Spletna razstava