IZOBRAŽEVALNI programi

Izobraževalni in mediacijski programi v MG+MSUM-u temeljijo na prepričanju, da doživljanje umetnosti in njenega konteksta ni samo po sebi umevno, umetnostni muzej pa je lahko pomembni prostor za oblikovanje pogleda na umetnost in družbo ter za izmenjavo in širjenje znanja.

 

Namen izobraževalnih programov je širjenje narativa, ki ga ustvarjajo razstave in dela iz naših zbirk. Vzpodbujajo razvijanje kritične misli v povezavi z moderno in sodobno umetnostjo, družbo in samo-refleksijo muzeja kot institucije. 

 

Pedagoški programi so zasnovani tako, da vzpodbujajo pogovor in so-udeležbo. Predšolskim otrokom skozi igro in gibalne dejavnosti približamo vizualno umetnost, pa tudi institucijo, ki se z umetnostjo ukvarja. Programi za šolske skupine in mladostnike že vzgajajo kritično misel, aktivni odnos do umetnosti in dopolnjujejo obvezne šolske kurikule. Medgeneracijski in družinski programi, ki jih pripravljamo tudi v okviru Kluba Minimalistov in [FOR]UM-a, vzpodbujajo interakcijo med uporabniki in kvalitetno preživljanje prostega časa, velik poudarek pa je tudi na delu z ranljivimi skupinami, ki se velikokrat dogaja izven muzeja.

AKTUALNO

#
MG+MSUM

Ali ste še vedno Mini?

od 24. maj 2018
Potrditev prijav za Listo minimalistov
#
MG+

TRŠAR | obrazstavni program za Minimaliste

junij — september 2018
Delavnice, vodstva in druženja ob razstavi Draga Tršarja
#
MG+MSUM

POLETJE 2018 | počitniški tedni

julij — avgust 2018
#
+MSUM

POČITNIŠKI 3M | počitniški tedni 2018

julij — avgust 2018
Počitniški program treh muzejev na Metelkovi!
#
MG+

PovezujeM | počitniški tedni 2018

julij — avgust 2018
Osemurne počitniške delavnice v organizaciji petih muzejev ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).
#
+MSUM

Počitniški dvojček s KINODVOROM

16. in 29. avgust 2018 | 10.00 — 12.00
Ogled Kinobalonove počitniške projekcije z vodstvom in ustvarjalno delavnico v +MSUM-u