MG+MSUM

MG+ | KLUB MINIMALISTOV | Praznična!

 

Drage minimalistke in minimalisti,

 

medenjaki, mandarine in čaj so že pripravljeni, naše tradicionalno praznično druženje se lahko začne! Tokrat bo z nami umetnica Alenka Spacal, ki bo s seboj prinesla svoje slikanice in nam ob njih pripovedovala zgodbe o Plastelinčici, ki jo zanima, »kaj je to kultura?«, o Fižolčici, ki beži pred fižolovo juho, o malem polžu, ki si izbira ime... 

 

Umetnica je Plastelinčico in njeno družino ne samo ilustrirala, ampak tudi oblikovala v raznobarvnih odtenkih plastelina. Ilustracije je naslikala ročno, z najtanjšimi možnimi čopiči, v tehniki akvarela in deloma akrila. Po pripovedovanju bomo iz plastelina tudi sami ustvarili Plastelinčičine nove prijatelje, časopisni papir in akvarele pa bomo uporabili pri izdelavi prazničnih okraskov.

 

Dobimo se v soboto, 9. decembra 2023, ob 11. uri v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15).

 

Število mest je omejeno, prijave zbiramo na izobrazevanje@mg-lj.si. Naenkrat lahko prijavite največ 3 otroke (izjemoma več, če so iz iste družine). Za otroke mlajše od štirih let je obvezna prisotnost staršev. Prednost pri prijavi imajo člani Kluba Minimalistov MG+MSUM.

 

 

.

 
Priporočamo