MG+MSUM

+MSUM | KLUB MINIMALISTOV | Zelena energija

 

Drage minimalistke in minimalisti,

 

novo sezono Kluba minimalistov začenjamo avanturistično – z "lovom" na krokodile, ki so prevzeli naš muzej! Zanimalo nas bo, o čem sanjajo krokodili?

 

Med "lovom" bomo na razstavi spoznavali zanimiva dela sodobnih umetnikov z raznih koncev sveta, ki jih povezuje misel o tem, kako je vse na našem planetu prepleteno! Potovali bomo po zemljevidih in iskali mesta, države, območja, od koder prihajajo predstavljeni umetniki (Gaza, Jeruzalem, Jisr al Zarqa, Madždal Šams, Puchuncavi, Ramala, Santiago, Zahodna Papua...). Brali bom o zgodovini teh, nam običajno eksotičnih krajev, spoznali tradicije in zanimive legende. Zaigrali bomo njihove tradicionalne igre in seveda veliko ustvarjali, se zabavali in družili. Izdelovali bomo torbice iz "krokodilje kože" in pri tem razmišljali o ekoloških, kulturoloških, moralnih aspektih lova.

 

Le pogumno, naši krokodili ne grizejo! Prijave zbiramo na izobraževanje@mg-lj.si. Število mest je omejeno. Se vidimo v soboto, 16. septembra 2023, ob 11. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).