MG+MSUM

+MSUM | KOZMOGRAM | Delavnica ob Dnevu državnosti

 

+MSUM | KOZMOGRAM

sobota, 25. junij 2022 | 10.00 – 12.00

 

Ali stvari čutijo? Ali se lahko pogovarjamo z naravo? Kaj naredimo, ko se hiša ne počuti dobro? Ali obstaja zdravnik za Zemljo? Odgovori na tovrstna vprašanja nas čakajo na razstavi v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), kjer bomo posebno pozornost posvetili umetniku Marku Pogačniku in njegovim umetniškim projektom, kjer na poseben način združuje umetnost, naravo in vsakdanje življenje.

 

Eno od takšnih del so tudi kozmogrami, posebej oblikovana znamenja, kjer so zapisana različna pozitivna sporočila (miru, ljubezni, harmonije, kreativnosti...). Kozmogrami naj bi kot simboli oddajali pozitivno energijo in zdravili področja, katerim so namenjeni.

 

Na delavnici ob proslavi dneva državnosti se bomo spraševali, kakšna je povezava slovenskega grba s kozmogrami, zdravljenjem zemlje in sodobno umetnostjo? Kaj je sploh grb oz. kaj predstavlja in kako nastane? Spoznali bomo zgodbo o slovenskem grbu, raziskali njegova skrivnostna sporočila in poiskali pomene simbolov in barv, ki jih vsebuje. Izdelovali bomo žige, na katerih bodo naši družinski grbi, ki si jih bomo prej izmislili in oblikovali, pri tem pa upoštevali  heraldična pravila.

 

Število mest je omejeno. Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.