MG+MSUM

+MSUM | JUNIJ 2022 | KLUB MINIMALISTOV | Zajtrk v gozdu

 

Drage Minimalistke in Minimalisti,

 

tradicionalni pogrinjek Zajtrk na travi bomo letos prestavili v senco, v gozd!

 

Družili se bomo in ustvarjali v gozdovih razstav Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), ki se posvečajo perečim okoljskim in družbenim vprašanjem ter sodobnim ekološkim pobudam. Prisluhnili bomo Kaj pravi medved?, poslušali skladbo Duh dreves, skozi pripovedi divjine se podali na ekspedicijo spoznavanja rastlinskega življenja, raziskovali sledi nevidnih gozdnih prebivalcev.

 

Na delavnici bomo poskušali odgovoriti na vprašanje umetnika Vadima Fiškina Kaj lahko naredimo za svet?  Izdelovali bomo praktične pripomočke za krize, ki nam grozijo v prihodnosti, izumljali bomo pripomočke za »čutenje« narave in potovali v majhnih mobilnih laboratorijih, ki so namenjeni raziskovanju našega planeta.

 

Seveda se bomo ob tem sladkali z jagodami, rogljički in sokom, si delili poletne počitniške načrte ter tako veselo zaključili še eno sezono Minimalistov. Zato nam (hitro) sporočite, kdo se nam pridruži  v soboto, 18. junija 2022, ob 11. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.

Priporočamo