MG+MSUM

+MSUM | SLON V MUZEJU 2022 | Počitniški tedni

 

Poletne KreAktivnosti | Slon v muzeju

 

V času šolskih počitnic smo v sodelovanju z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon za vas pripravili tradicionalne tedne Poletnih KreAktivnosti, na katerih boste lahko spoznavali in ustvarjali animirane filme.

 

Program bo potekal v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3) od ponedeljka do petka, od 8.00 do 17.00 ure, v treh terminih:

1. TERMIN | 18. - 22. julij 2022

2. TERMIN | 1. – 5. avgust 2022

3. TERMIN | 8. – 12. avgust 2022

 

Počitniški tedni so namenjeni otrokom od prvega do petega razreda OŠ, ki imajo stalno prebivališče v občini Ljubljana. Vsak otrok se lahko prijavi na največ dva tedna počitniškega varstva.

 

Na Poletnih KreAktivnostih se bomo naučili, kako animirani filmi nastanejo in kako jih lahko tudi sami izdelamo. Skupaj si bomo zamislili zgodbo, zanjo izdelali like in ozadja v poljubni tehniki, posneli zvok in jih animirali.

 

Delo bo potekalo v skupini 25 otrok zato se bomo med delom naučili tudi medsebojnega poslušanja, upoštevanja različnih mnenj in sodelovanja katerega rezultat bo končni animirani film, ki ga po koncu varstva objavimo na Slonovem youtube kanalu.
 
Ob vsem tem si bomo z muzejskimi pedagogi ogledali tudi aktualne razstave v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Tivoliju. V arhivu Slovenske Kinoteke se bomo spoznali z delom filmskega restavratorja in spoznali zgodovino slovenskega filma in animiranega filma. Iz 8mm traku pa si bomo ogledali prav poseben animirani film. 
 

 

CENA tedenskega počitniškega varstva znaša 30€ na teden za posameznega otroka. Otrokom bo  zagotovljeno toplo kosilo v bližnjem vrtcu Ledina in dve malici. Med ustvarjanjem pa jim bosta vedno na razpolago sadje in voda.

 

PRIJAVNI OBRAZEC bo dostopen 4. maja 2022, ob 7:00 zjutraj, na spletni strani Društva Slon!

 

Več informacij o prijavah in pogoji prijave, informacije o roku plačila ter poteku in organizaciji počitniškega tedna  v primeru posebnih razmer na spletni strani Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon in e-mail naslovu otroske.kreaktivnosti@gmail.com

Priporočamo