MG+MSUM

+MSUM | ANIMATEKA 2021 | delavnice

 

sobota, 27. november 2021 | 14.00 - 18.00 | Delavnica zvočnega opremljanja animiranega filma

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova ulica 3)

Mentorji: Žiga Birsa, Andreja Goetz

 

Na delavnici bomo z različnimi glasbili in zvočili ustvarjali glasbeno podlago za animirani film, ki bo predhodno nastal na produkcijski delavnici z Milanko Fabjančič. Animirani film bo predvajan na zatvoritvi festivala Animateka.

Starost: 8+

 

 

sobota, 4. december 2021 | 14.00 - 18.00 | Delavnica zgodborisa

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova ulica 3)

Mentorica: Milanka Fabjančič, Andreja Goetz

 

Si radi izmišljate zgodbe in bi želeli po njih ustvariti svoj film? Morda animirani? Od ideje do končnega filma je sicer dolga pot. Za začetek pa vam bo zagotovo koristilo, če se opremite z znanjem, kako svoje ideje v pisani obliki preliti v zgodbo s sličicami. Ali kot temu rečejo filmski ustvarjalci, zgodboris. Dober zgodboris je pomemben del ustvarjalnega procesa vsakega filma. Je kot načrt, ki nam pomaga, da se lažje pripravimo za nadaljnje delo. Na delavnici bomo izhajali iz že obstoječe zgodbe. Pridobljeno znanje pa vam bo kasneje koristilo tudi pri izdelavi zgodborisa po lastni predlogi.

Starost: 10+

 

 

Število mest je omejeno. Obvezne prijave do zapolnitve mest. Delavnica bo potekala v skladu s priporočili NIJZ in MK (obvezno nošenje mask, razkuževanje rok in delovnih površin...), v primeru spremembe epidemiološke slike si pridržujemo pravico do odpovedi dogodka.