MG+MSUM

+MSUM | SEPTEMBER 2021 | KLUB MINIMALISTOV | Maska

 

Drage Minimalistke in Minimalisti,

 

poletje je minilo v veselem vzdušju! Veliko smo se družili, spoznavali, ustvarjali in se veliko naučili. Dolgi, topli (četrtkovi) poletni večeri so nam popestrili tedne, počitniška druženja pa oba počitniška meseca. Na naši spletni strani lahko poiščite foto utrinke in se za hip vrnete v brezskrbne poletne dni.

 

Veselimo  pa se tudi jeseni, ker nam prinaša novo sezono muzejskih dogodivščin.

 

Letošnji Klub Minimalistov pričenjamo z delavnico stop-motion animacije ob razstavi SPOZNANJE! UPOR! REAKCIJA! Pisana in zanimiva dela (sodobnih) umetnikov nam bodo predstavila, na kakšne načine se umetniki odzivajo na pereče probleme današnje družbe.

 

Posebej se bomo osredotočili na protestne maske, s katerimi je srbski avtor Saša Marković Mikrob na humoren način izrazil upor proti represivnemu političnemu sistemu in vojni situaciji. Tudi sami se bomo lotili izdelovanja prostestnih mask, ter jih kasneje oživili v tehniki stop-motion animacije. Pri delu nam bodo pomagale mentorice iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon.

 

Pridružite nam se to soboto, 11. septembra 2021, ob 11. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Do takrat pa si oglejte, kako so maske oblikovali in zakaj »protestirajo« otroci, ki so se udeležili naših poletnih delavnic (animacija1, animacija2).

 

Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si do zapolnitve mest. Delavnica bo potekala v skladu s priporočili NIJZ in MK (obvezno nošenje mask, razkuževanje rok in delovnih površin...), v primeru spremembe epidemiološke slike si pridržujemo pravico do odpovedi dogodka.