MG+MSUM

+MSUM | SLON V MUZEJU | Animateka 2020

 

Pred nami je 17. Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki vam poleg najlepših animiranih filmov za otroke ponuja tudi ustvarjalne delavnice animiranega filma.

 

Ker letošnjih delavnic žal ne bomo mogli izvajati v muzejskih prostorih, vas vabimo, da se nam pridružite na spletu in ustvarjate z nami na daljavo. Bodite pozorni, da vam bomo pri nekaterih delavnicah potrebni material poslali po pošti, zato je pomembno, da se nanje čimprej prijavite preko spletne prijavnice, ki jo najdete ob posameznih opisih.

 

Vse delavnice so primerne za otroke od 9 do 15 let. Potekale bodo na spletu prek ZOOM video konference. Povezava bo ustvarjena nekaj dni pred delavnico. Prijave so obvezne!

 

 

Sobota, 28. november 2020 |16.00 - 19.00

Animirana knjižica- slikofrc | Prijavnica

Z letošnjo gostujočo animatorko Leo Vučko se bomo spoznali z osnovnimi zakonitostmi risane animacije. Vsak si bo zamislil določeno akcijo in jo sličico po sličico narisal na posamezne lističe. Le te bomo nato speli v knjižico imenovano slikofrc. Naša animacija bo zaživela, ko bomo knjižico na hitro prelistali. Vse o delavnici lahko preberete tukaj.

 

Sobota, 5. december 2020 | 15.00 - 18.00

Z laserskim rezalnikom do stojala za mobitel | Prijavnica

Pri ustvarjanju domačih animiranih filmov snemanje pod kamero predstavlja največji izziv, saj doma nimamo posebnih stojal, ki omogočajo takšno snemanje. Zato smo v sodelovanju z RogLab- om opredmetili našo zamisel o preprostem stojalu s katerim bomo lahko posneli tudi animirani film, ki zahteva snemanje pod kamero. Vse o delavnici lahko preberete tukaj.

 

Nedelja, 6. december 2020 | 10.00 – 14.00

Animirani avtoportret | Prijavnica

Kaj je to avtoportret? Kako vidimo in dojemamo sami sebe? Na delavnici bomo preizkusili izrazne možnosti, ki nam jih ponuja animirani film. S poljubnimi risarskimi pripomočki bomo najprej narisali svoj avtoportret v le nekaj potezah. Risbo bomo nato še večkrat prerisali in postopoma spreminjali. Vsako sliko bomo fotografirali in s pomočjo mobilne aplikacije Stop motion studio iz posameznih sličic ustvarili animirani film. Tako ustvarjene animirane sekvence bomo nato združili v skupen animirani film. Vse o delavnici lahko preberete tukaj.