MG+MSUM

MG+MSUM | TA VESELI DAN KULTURE 2019 | Otroški program

 

Moderna galerija, MG+

15.30—16.00 NoO PARENTAL ADVISORY, igrivi vodeni ogled za otroke od 5. do 12. leta starosti.

 

16:00—17:00 Neustavljivi čevljiotroška delavnica ob razstavi U3 – Živo in mrtvo

Pridružite se nam pri iskanju neustavljivih čevljev umetnice Lene Lakše. Rdeče beli čevlji, številke 39, se morda potikajo po Moderni galeriji. Preiskali bomo vse kotičke, pogledali na vsako sliko, pod vse instalacije, stole in okrog kipov z namenom, da ji pomagamo jih najti. Če jih morda srečate kje v mestu pa nemudoma pokličite na +386 (0)31 802 722.

 

 

Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM

14.30—15.30 NoO PARENTAL ADVISORY, igrivi vodeni ogled za otroke od 5. do 12. leta starosti po razstavi Izbora del iz zbirke Arteast 2000+.

 

15.30—17.30 Ekološki KOMENTAR, otroška delavnica animacije v sodelovanju z društvom Slon.

Dela sodobnih umetnikov s svojimi idejami na zanimiv, nenavaden in velikokrat duhovit način komentirajo pereče probleme naše družbe. Tokrat se bomo usmerili na ekološke in na delavnici animacije z domiselnimi idejami nadgradili komentarje romunskega umetnika Dana Perjovschija

 

17.00—17.30 Kako je nastal svet? Predstava v produkciji Kulturno-umetniškega društva Ljud.

 

Otroci postavljajo najrazličnejša vprašanja, na katera ni mogoče enoznačno odgovoriti. 

Od kod življenje? Ali kamen boli? Ali opica ljubi drevo? In nenazadnje: Kako je nastal svet? Že tisočletja ljudje pripovedujemo zgodbe; z metaforami odgovarjamo tam, kjer ni mogoče zadeti naravnost, z vsakdanjo govorico. Miti z vseh strani neba ponujajo odgovore, ne dogmatičnih ali dokočnih, temveč takšne, ki kot poetične zagonetke burijo domišljijo in porajajo nova vprašanja.

Predstava govori tako o nastanku kot tudi o koncu sveta, tako o pisanih izvornih mitih različnih kultur, kot o potencialu ekološke katastrofe, ki jo povzroča sodobno človeštvo.

Pridi in priskoči na pomoč Tetki Zemlji tudi ti!