MG+MSUM

+MSUM | KLUB MINIMALISTOV | Stripburgerjeva stripdelavnica

 

Stripburgerjeva stripdelavnica

Sobotno druženje in delavnica stripa (8+)

 

Sobota, 2. marec 2019 | 10.00–16.00

Muzej sodobne umetnosti Metelkova ( +MSUM, Maistrova 3)

 

V soboto, 2. marca 2019, gostimo Stripburgerjevo ekipo, ki je za nas pripravila čisto pravo delavnico stripa. V družbi priznanih in uveljavljenih mentorjev, Andrejem Štularjem in Davidom Krančanom, se bomo spoznali z osnovami stripovskega ustvarjanja. Na sproščen način se bodo posvetili iskanju idej, pripovedovanju v slikah, izdelavi zgodbe in dialogov, črkopisu in likovnem jeziku. Delavnica je namenjena stripovskim začetnikom od 8+.

 

Spoznali se bomo tudi z načini koncipiranja in postavljanja razstav in ob koncu delavnice tudi sami priravili svojo, ki bo na ogled vse do 31. marca 2019 v studiu Muzeja sodobne umetnost Metelkova.

 

Dobili se bomo ob 10. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3). Delavnica je brezplačna. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Prijave in dodatne informacije: core@mail.ljudmila.org ali 031 401 556.

 

O MENTORJIH:

Andrej Štular vse od sredine osemdesetih let ustvarja na področju ilustracije, kiparstva, oblikovanja lutk in scenografije, stripa, slikarstva, fotografije in filma. Je član ljubljanskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo. Leta 2000 je izdal prvi samostojni stripovski album Lustri, kateremu so sledili še Kompost, Živa sem!, Bežimo, svet se podira!, Kronike, stripe pogosto objavlja tudi v reviji Stripburger. Poleg izvedbe mnogih odrskih in razstavnih projektov je v preteklih letih nastopil tudi na številnih mednarodnih festivalih stripa in neodvisnega filma. Za svoje delo je prejel več nagrad, v zadnjih letih 2 nagradi za likovno podobo in sicer v Kazahstanu za predstavo Zrcalce (LG Nebo) ter na Bienalu slovenskih lutkovnih ustvarjalec v Mariboru za Bežimo, svet se podira iz Zverinice v stripu! (Stripburger/Forum Ljubljana in Pripovedovalski Variete).

 

David Krančan je diplomiral iz stripa pri prof. Milanu Eriču na ALUO v Ljubljani. Zadnjih petnajst let je član uredništva revije Stripburger. Od leta 2011 ilustrira naslovnice Dnevnikovega Objektiva. Krančan je tako v teoriji kot v praksi raziskovalec razsežnosti stripa kot likovnega izraza. Njegove pripovedi so velikokrat brez besed in v likovni podobi skrivajo pripovedne ključe. Izdal je več samostojnih stripovskih publikacij, med njimi večkrat nagrajeni Grdina (2014) in Pijani zajec (2015). Oba stripa je navdihnilo ljudsko slovstvo, natančneje pripovedke iz znamenite zbirke Zverinice iz Rezije, ki jih je zbral in zapisal Milko Matičetov.