MG+MSUM

MG+ | NOČ KNJIGE | Noč v muzeju

 

NOČ KNJIGE | Noč v muzeju

Večerno pravljično druženje ob ilustracijah Marija Preglja in noč v muzeju

21. – 22. april 2018 | 20.00–09.00

Moderna galerija  (MG+, Cankarjeva 15)

 

Aprilsko noč knjige bomo letos v Moderni galeriji obeležili s celonočnim (pravljičnim) druženjem ob ilustracijah Marija Preglja!

 

Afriške pripovedke, francoske pravljice, Peter Pan, Beli očnjak, Tristan in Izolda, Starec in morje, Pod svobodnim soncem... pred nami je dolga muzejska noč zgodb in pravljic v kombinaciji z barvanjem, risanjem, oblikovanjem, in seveda spanjem! Raziskovali bomo, kako izgleda muzej ponoči in si v svetlobi nočnih lučk ogledali, kako je slikar Marij Pregelj upodobil nekatere najbolj znane knjižne junake.

 

Dobimo se v soboto, 21. aprila 2018,  ob 20. uri, v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) oboroženi s spalnimi vrečami, nočnimi lučkami, prigrizki za večerjo, risanko pred spanjem in zanimivimi zgodbami za lahko noč. Prinesite svoje najljubše knjige, pravljice, pripovedke. Ne pozabite vzeti s seboj tudi zobne ščetke, pa pižamo, igračo, s katero spite in enega od staršev, če vas je strah…

 

Število udeležencev nočnega druženja v MG+ je omejeno! Obvezene prijave na izobrazevanje@mg-lj.si. Za otroke mlajše od 5. let je obvezna prisotnost enega od staršev. Druženje je del programa ob retrospektivni razstavi Marija Preglja.

 

Cena je 10eur na otroka (+en starš). Prijava pomeni celonočno udeležbo (20.00-8.00)!

 

Prijave zbiramo do četrtka, 19. aprila 2018. V primeru premajhnega števila prijav, dogodek odpade!