MG+MSUM

+MSUM | FEBRUAR 2018 | KLUB MINIMALISTOV | Tri glave

 

KLUB MINIMALISTOV | Tri glave

sobotno druženje in delavnica (4+)

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3)

Sobota, 17. februar 2018 | 11.00—13.00

 

Pred petdesetimi leti so trije člani skupine OHO v Parku Zvezda, v središču Ljubljane, uprizorili živo skulpturo Triglav. Skulpturo so »uprizorili« s svojimi telesi, in sicer tako, da so se zagrnili v črno blago, iz katerega so štrlele samo njihove glave. OHO-jevci so svojo umetniško akcijo kot novoletno darilo namenili prebivalcem Ljubljane. Od prvotne izvedbe je delo Triglav doživelo še dve »ponovni uprizoritvi«.

 

Ogledali si bomo film Naška Križnarja, ki je zabeležil znano OHOjevsko umetniško akcijo ter na razstavah poiskali dela in umetnike, ki se na to akcijo (ne)posredno nanašajo. Pogovarjali se bomo o avantgardni in sodobni umetnosti, o Triglavu, njegovem (igrivem) imenu in simbolnem pomenu ter se potem tudi sami lotili upodabljanja motiva skozi različne sodobne umetniške prakse (performans, umetniška instalacija, ready made, fotografija, stop motion...)     

 

Februarsko druženje Minimalistov, v soboto, 17. februarja, ob 11. uri,  bo obenem tudi zadnja delavnica ob razstavi Janez Janša®, ki bo na ogled do konca tedna v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

 

Delavnica je brezplačna. Število mest  je omejeno, obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.