MG+MSUM

+MSUM | November 2016 | KLUB MINIMALISTOV | Pionirji računalniške umetnosti!

 

Iz česa je sestavljen računalnik in kako pravzaprav deluje? Čemu vse lahko računalnik služi? Kako se računalniki med seboj razlikujejo?

 

Računalništvo in tehnologijo pri svojih projektih uporabljajo tudi umetniki in umetnice – kako in zakaj, bomo ugotavljali skupaj, ko se bomo seznanili z nekaterimi tehnološkimi umetniškimi dogodivščinami iz preteklosti. Nenazadnje bomo v koraku s časom spoznali tudi delovanje sodobnih računalnikov; ali veš kako delujeta Raspberry Pi in Arduino?

 

In zakaj, ti šment, se Raspberry Pi imenuje po slastnem poletnem sadežu? Z mentorjem Kristijanom Tklacem bomo spoznali mnoge načine uporabe odslužene elektronike in potrdili dejstvo, da je reciklaža skoraj nujno orodje za bodoče pionirje računalniške umetnosti!

 

Dobimo se v soboto12. novembra 2016, ob 11. uri, v Rampa Laboratoriju na Kersnikovi 4. Delavnica je namenjena otrokom od 8. do 15. leta. 

 

Udeležba na delavnici je brezplačna, število mest je omejeno. Potrebne so predhodne prijave, ki jih do zapolnitve mest sprejemamo na naslov izobrazevanje@mg-lj.si

 

POZOR! Vabljeni tudi na NOo PARENTAL ADVISORY!, vodstvo za otroke po razstavi Pionirji računalniške umetnosti, ki bo v nedeljo, 13. novembra 2016, ob 11. uri, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM, Maistrova 3).

Priporočamo