MG+MSUM

+MSUM | DELAVNICA | Igriva arhitektura | TKANA HIŠA

 

TKANA HIŠA

Sobota, 15. oktobra 2016 ob 16. uri

Delavnico bo vodil arhitekt Uroš Rustja.

 

Hiše so lahko zidane iz opek ali sestavljene iz stebrov in streh. Lahko so steklene ali lesene, kamnite ali glinene. Ali hišo lahko stkemo iz niti? Spoznali bomo, kako so si v pradavnih časih ljudje hišo spletli iz vej in kako jo v daljnih deželah še danes stkejo iz preprog. Spletli bomo svojo »hišo« iz vrvi, ki jih bomo z nekaj preprostimi vozli povezali v streho, steno, gugalnico ali v katero od nešteto drugih stvari, ki oblikujejo prijeten bivalni prostor. Pod streho naše hiše se bomo skrili, za steno bomo pokukali, na gugalnici pa se bomo po napornem tkanju naše hiše iz vrvi spočili.

Delavnica je del programa izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora pod imenom Igriva arhitektura, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture (CA).

 

 

NE POZABITE! Svetovni dan Habitata vsako leto prvi ponedeljek v oktobru opominja, da ima vsakdo moč in odgovornost, da oblikuje prihodnost naših mest in naselji. Več o izvedbi letošnje akcije VSESLOVENSKI DAN HABITATA 2016 lahko preberete tukaj.

 

 

Priporočamo