MG+MSUM

MG+MSUM | TEDEN OTROKA 2016 | Z igro do dediščine

TEDEN OTROKA | Z igro do dediščine

3. oktober – 9. oktober 2016

Tudi letos smo v Tednu otroka pripravili veliko zanimivih dogodkov. Vodstva in delavnice za predšolske in osnovnošolske skupine so del akcije Z igro do dediščine, ki jo že sedmo leto zapored organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije. V soboto, 8.oktobra 2016, pa se bomo zabavili na delavnici Kluba minimalistov MG+MSUM.

 

+MSUM: Kje živi sodobna umetnost? | delavnica za predšolske in osnovnošolske skupine

4. oktober ob 10.00 uri

5. oktober ob 10.00 uri

6. oktober ob 10.00 uri

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, blazine po tleh... Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa nas velikokrat presenetijo igrive umetniške instalacije!

Ogledali si bomo +MSUM ter raziskali njegove javne in skrite prostore. Spoznali bomo druge svetovne muzeje sodobne umetnosti in se lotili izdelave svojega muzeja! Izdelali ga bomo kot prostorsko maketo, se poigrali z logotipi in ostalo "vizualno" podobo.

Obvezne prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

MG+: KLUB MINIMALISTOV | delavnica za vse generacije

8. oktober ob 11.00 uri

 

UGODNOSTI:

Vsi, ki v Tednu otroka, od 3. do 9. oktobra, obiščete Moderno galerijo (MG+) ali Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) ter na blagajnah rezervirate termin za praznovanje rojstnega dneva, dobite pri plačilu 15% popust.

V Knjigarni MG in Knjigarni DEPO bo v tednu otroka od 3. do 9. oktobra 2015 otroški program znižan za 10%.