MG+MSUM

+MSUM | POČITNIŠKI 3M | počitniški tedni 2016

POČITNIŠKI 3M - Program treh muzejev na Metelkovi!

 

Muzeji na Metelkovi že peto leto združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo z igro osvajali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.

 

Počitniški 3M bo potekal:
1. termin: od 4. do 8. julija 2016 (prijave zbiramo do 27. junija)
2. termin: od 22. do 26. avgusta 2016 (prijave zbiramo do 15. avgusta)


Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden!


Družili se bomo od ponedeljka do petka med 7.30 in 16.30 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

 

Cena tedenskega programa: 105 EUR

 

Prijave in dodatne informacije:
E: arheozabava@nms.si
T: 051 384 888

 

 

1. dan V lončarskem ateljeju se bomo letos pri IGRI V GLINI prepustili domišljiji in z njeno pomočjo izoblikovali zmaja! Kot pravi lončarji pa si bomo na vretenu izdelali še čašo za čudežni napitek, jo okrasili in pobarvali. Vse skupaj z zmajem vred gre nato v peč in domov za spomin.

 

2. dan Narodni muzej Slovenije slovi po tem, da hrani najstarejše glasbilo na svetu – piščal iz Divjih bab, staro 60.000 let. To pa ni vse! V našem muzeju na Metelkovi se bomo spoznali z bogato zbirko glasbil in glasbenih avtomatov iz različnih obdobij zgodovine. Preizkusili se bomo v pisanju pesmi in si iz raznovrstnih materialov izdelali lastne inštrumente. Morda nam uspe posneti tudi lasten videospot!

 

3. dan V sredo se bo druženje v našem nenavadnem Muzeju sodobne umetnosti Metelkova začelo z nenavadno jutranjo telovadbo v družbi umetniških del. Neskončno se bomo gibali na mestu, lebdeli v vesolju, se podali v morske globine ter vstopali v prostorske slike in se v njih izgubljali. Lotili se bomo nenavadnega slikanja s predmeti v prostoru, lepili, rezali, barvali, oblikovali in konstruirali bomo svoje nenavadne skulpturalne slike ter nato o njih posneli animirane filme, s katerimi bomo zaključili naš nenavaden dan.

 

4. dan – Dan v Slovenskem etnografskem muzeju je namenjen spoznavanju predmetov iz različnih koncev sveta in  »potovanju« na celino, ki se začenja s črko A. To pa je težka uganka! Zato še nadaljnji namig, da ji pravimo tudi dežela tam spodaj. Zaupaj nam, da bo naše potovanje razburljivo, a varno, poučno in veselo.  Seveda bo tudi ustvarjalno, saj si bomo izdelali bumerang, glasbilo didžeridu, veliko skupinsko sliko v tehniki pik, naučili se bomo zakurit ogenj brez vžigalic…  Vsega pa ne smemo izdati!

 

 5. dan – v petek se bomo na skupnem 3M dnevu družili in pripravljali razstave za zaključno prireditev.