+MSUM | PLESodobNO POLETJE

 

Začetek poletja bomo na Metelkovi proslavili energično, plesno, ustvarjalno, eksperimentalno! Enotedenske počitniške delavnice bodo povezale vizualne in gibalne sfere sodobne umetnosti, zbudile vse naše čute in prinesle novo dozo kreativnosti!

 

Termin delavnic:

27. junij — 1. julij 2016; od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro.

 

Dneve bomo začenjali z ustvarjalno razgibovalnico Pozdrav telesu. Telo bomo pozdravljali od glave do peta, »našpičili«  bomo ušesa za notranji šepet, prisluhnili sebi in pomignili drugim. Napihnili se bomo kot baloni, močno izdihnili in nato poleteli v svoj ples! Po razgibovalnici, ki snov črpa iz joge in raziskovalnih nalog sodobnega plesa, se bomo preselili iz športne dvorane Tabor v Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), kjer nam bodo sodobna umetniška dela dodatno zbudila ostale čute, nas navdihnila in pripravila na rezanje, lepljenje, slikanje, risanje, modeliranje, oblikovanje in animiranje. Raziskovali bomo kako se naša telesa gibajo na razstavah in kako se odzivajo na razstavljene umetnine, ki nas usmerjajo in nam določajo premikanje po muzeju. Izdelovali bomo gibljive skulpture in animirali s pomočjo stop-motion tehnik ter kot pravi sodobni umetniki pri tem uprabljali različne materiale, tehnike in izrazna sredstva. Druženja bomo vsak dan končali v športni dvorani Tabor, kjer bomo preko koordinacijskih in korekcijskih iger spoznavali osnovne elemente  sodobnih urbanih gibanj kot je breakdance (top rock, go down, footwork, legsteps, freez-i).

 

Program je nastal v sodelovanju s Poletno plesno šolo, ki jo organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti.Več o plesnih delavnicah in mentorjih lahko preberete tukaj.

 

Prijave zbiramo do petka, 17. junija 2016. Število mest je omejeno. Prijavite se lahko  le za cel teden! V primeru premajhnega števila prijav  počitniški teden odpade.

 

Počitniški teden je namenjen otrokom od 6. do 12. leta. Cena na otroka je 140€ in vključuje vstopnine, vodstva, delavnice, material za ustvarjanje in kosilo.

 

Prijave in dodatne informacije:

izobrazevanje@mg-lj.si, 01/ 24 16 804

Recepcija +MSUM, Maistrova 3,  Ljubljana, 01/ 24 16 825