MG+MSUM

MG+ | November 2015 | KLUB MINIMALISTOV | Prostor ne obstaja za oči, ni slika: v njem se živi

Utrinki iz delavnice Ulica=Galerija, oktober 2015.

 

Vabljeni na delavnico Prostor ne obstaja za oči, ni slika: v njem se živi v soboto 14. novembra ob 11.00 uri v Moderno galerijo.

 

Na prejšnji delavnici smo elemente naše muzejske ploščadi in okolice muzeja  s poimenovanjem spreminjali v umetniška dela, ploščad pa v galerijo. Tako smo okolico muzeja odkrivali iz čisto nove perspektive. Tokrat pa se dobimo v Moderni galeriji, kjer bomo v novi perspektivi spoznali eno od razstavnih dvoran; ko se bomo namreč v njej ustavili, se bomo počutili kot da smo v notranjosti časopisa, spoznali pa bomo tudi posebni prostor v njej, ki se imenuje rekonstrukcija Tržaškega konstruktivističnega ambienta. Tržaški konstruktivistični ambient je prostor, ki ga je skupina umetnikov opremila z umetninami na povsem drugačen način, predmetov niso razstavili, ampak so jih pustili viseti na nitkah ter lebdeti pod stropom. Avantgardni umetniki so si pred vsemi ostalimi upali vstopiti na novo področje in začeti s popolnoma novimi stvarmi. Uporabljajo drzne metode in tehnike, s katerimi ljudi tudi šokirajo. Avantgardni umetnik lahko postane tudi inženir, zato bomo na delavnici tokrat  gradili konstrukcije, pred tem pa dobro razmislili katere materiale bomo uporabili in kako bo naš »zgrajen« objekt deloval v prostoru.

 

Brezplačna delavnica Kluba Minimalistov je namenjena otrokom od 5. leta naprej. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na izobrazevanje@mg-lj.si.