MG+MSUM

+MSUM | DELAVNICA | Kdo se boji sodobne umetnosti?

 

Brezplačna delavnica spoznavanja sodobne vizualne umetnosti in osnov risanja stripov, ki je namenjena otrokom od 9. leta naprej; v sodelovanju z Društvom Igor Zabel za kulturo in teorijo.

 

TERMIN
sreda, 28. oktober 2015 od 10.00 do 13.00


PROGRAM
KDO SE BOJI SODOBNE UMETNOSTI?
Marsikdo. Ker ne želi biti lepa in všečna gospodična, ki molče visi v kakšnem kotu, ampak je včasih prav hrupna, jezna in kritična. Zna pa biti tudi navihano igriva, humorna in gostoljubna. Včasih se rada šopiri, spet drugič se skriva, da jo komaj prepoznamo, ali pa skoči pred nas, ko jo najmanj pričakujemo. Zanima jo življenje – od bakterij, mesta, v katerem živimo, do vesolja.


V kratkem uvodu (projekcija) se otroci srečajo z izbranimi primerki sodobne umetnosti in v pogovoru z mentorjema razmišljajo o tem, kaj vse sodobna umetnost vključuje, kje se lahko z njo srečamo, s kakšnimi temami se danes ukvarjajo umetniki in na kakšne raznolike načine nam lahko predstavljajo svoje ideje.


V drugem delu delavnice udeleženci, izhajajoč iz izbranega primera, izdelajo vsak svojo kratko stripovsko zgodbo, v kateri skozi dogodivščine stripovskega junaka po svoje interpretirajo izbrano umetniško delo.

Delavnico vodita: Andrej Štular (umetnik), Anja Zver (študentka umetnostne zgodovine).

PRIJAVE
Prijave na izobrazevanje@mg-lj.si.

DELAVNICA JE ŽE POLNO ZASEDENA


OPOZORILO
Na delavnice se je lahko prijavilo največ 10 otrok.