MG+MSUM

MG+MSUM | TEDEN OTROKA | Program | Vrtci in osnovne šole

 

PROGRAM ZA VRTCE IN OSNOVNE ŠOLE V TEDNU OTROKA

6. oktober – 11. oktober

 

Spoštovani vzgojitelji in učitelji,

vabimo vas na brezplačne delavnice za predšolske in osnovnošolske skupine v Moderno galerijo (MG+) in Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), ki smo ji pripravili v Tedno otroka v sklopu akcije Z igro do dediščine, ki jo že šesto leto zapored organizira  Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije.

 

Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite, da ustvarjalno proslavimo Teden otroka.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 5. oktobra 2015 na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

 

MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, +MSUM (Maistrova 3)

ULICA=GALERIJA, brezplačna delavnica za osnovnošolske skupine ob razstavi Sedanjost in prisotnost v sodelovanju s skupino KUD Ljud. 

Si že kdaj pomislil, da je razpoka na steni lahko umetniško delo? Mi smo! Zato te vabimo, da se udeležiš ustvarjalne delavnice, na kateri bomo obstoječe (ne)vsakdanje elemente naše muzejske ploščadi in okolice (razbrazdane fasade, korita za rože, prometne znake) s preprostim dejanjem - poimenovanjem, spreminjali v umetniška dela, ulico pa v galerijo. Pri tem se bomo spoznavali s sodobno vizualno umetnostjo, urili v veščinah nastopanja in predvsem odkrivali okolico muzeja iz nove perspektive.

Projektna aktivnost se izvaja v okviru KUD Ljud-a v sodelovanju s +MSUM-om in jo sofinancira Mestna občina Ljubljana.

TERMINI: 8. in  9. oktober | 10.00 – 12.00 ure

Obvezne prijave na: izobrazevanje@mg-lj.si.

 

 

MODERNA GALERIJA + MUZEJ SODOBNE UMETNOSTI METELKOVA, MG+MSUM

PLUS (+), brezplačna dvodnevna likovna delavnica za predšolske in osnovnošolske skupine. Moderna galerija (MG+) in Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM); na prvi pogled sta popolnoma drugačna, a vendar ju povezuje en majhen znak. Kaj vse predstavlja plus (+) oz. kaj je tisto kar povezuje naša dva muzeja? Na ogledu bomo poiskali umetniška dela, ki so plus (+) med moderno in sodobno umetnostjo. 

 

TERMINI: 

MG+: 8.oktober | 10.00 – 11.00 ure in 11.00 – 12.00 ure 

+MSUM: 9. oktober | 10.00 – 11.00 ure in 11.00 – 12.00 ure

V skupini je lahko največ 25 otrok. Obvezne prijave na: izobrazevanje@mg-lj.si. Prijava pomeni obisk obeh delavnic: četrtkove v MG+ in petkove v +MSUM.