MG+MSUM

MG+ | PovezujeM 2015 | počitniški tedni

Termina delavnic: 

od 13. do 17. julija 2015 

od 24. do 28. avgusta 2015

Prijave sprejemamo na elektronski naslov: lili.sturm@mglc-lj.si

 

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: 

Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).

Delavnice bodo potekale julija in avgusta, in sicer od ponedeljka 13. do petka 17. julija od 8. do 16. ure, ter od  ponedeljka 24. do petka 28. avgusta od 8. do 16. ure; vsak dan v drugem muzeju. Na petdnevnih delavnicah bomo skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

 

CENA enega počitniškega tedna PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 110 eur na otroka. 

Cena z DDV poleg vstopnine, vodstva, varstva in materiala za ustvarjanje vključuje tudi kosilo; prijave za posamezne dneve niso mogoče. 

 

PROGRAM PO DNEVIH
 

PONEDELJEK / Teden bomo pričeli v Narodnem muzeju Slovenije, kjer se bomo  prelevili v detektive preteklosti, iskali rimski zaklad in še marsikaj. Ludamus!


TOREK / Za en dan bomo dvorišče in okolico Mednarodnega grafičnega likovnega centra spremenili v prizorišče likovne grafične kolonije z gledališkim navdihom in izdelali Tivolsko gozdno lutko. 


SREDA / V Muzeju novejše zgodovine Slovenije se bomo posvetili osupljivim izumom 20. stoletja, ki so spremenili in izboljšali naše vsakdanje življenje.


ČETRTEK / V Moderni galeriji bomo raziskovali igriv in razburljiv svet likovne umetnosti, gledališča, glasbe in oblikovanja; na koncu bomo spletli svojo celostno umetnino, tako kot umetniki kolektiva NSK.


PETEK / Teden zaključimo s Poletnimi dogodivščinami v Narodni galeriji na razstavi Vrnitev ambasadorjev umetnosti.

 

Več o programu preberite tukaj.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na lili.sturm@mglc-lj.si.