MG+MSUM

3. KONGRES SLOVENSKIH MUZEALCEV | Muzeji za raznolikost in vključenost
3. — 4. junij 2021
#
#

Zaradi nezmožnosti srečevanja večjih skupin in druženja v zaprtih/odprtih prostorih bo letošnji kongres potekal preko spleta. Program [PDF] je razdeljen po interesnih sklopih in temah z namenom lažjega sledenja programu. Del predstavitev bo potekal na dveh panelih istočasno, poslušalci bodo imeli možnost preklapljanja med predavanji ter aktivno sodelovati v razpravi. Osrednja govorka kongresa bo Jette Sandahl, kustosinja, direktorica, managerka in članica upravnega odbora Evropskega muzejskega foruma, ki je pripravila predavanje Epistemologije moči in nevednosti.

 

Kongres je namenjen tako strokovni javnosti kot vsem zainteresiranim, ki se v okviru študija ali dela srečujejo z vprašanji ohranjanja dediščine ter dobrimi praksami dela slovenskih muzejev. 

 

Organizacijo letošnjega kongresa pokrivamo iz kotizacij, zato vas naprošamo, da se kongresa udeležite in izpolnite prijavnico za udeležbo. Program vključuje vsa področja muzejskega dela: dokumentiranje, raziskovalno delo, dobre prakse pedagoško-andragoških programov, restavratorsko delo ter urejanje depojev.

 

Drugi dan kongresa bomo odprli z mednarodnim pogovorom Novi tipi muzejev in prakse participativnih metod, konec dneva pa bomo zaključili z okroglo mizo o novih izzivih in zagatah, ki jih slovenski muzeji doživljajo v času epidemije Covid-19.

 

Četrtek, 3. junij 2021, 12.0013.20

Marko Jenko, Od umetnosti v kontekstu do konteksta v umetnosti: Jugoslavija v Moderni galeriji

 

Petek, 4. junij 2021, 10.4012.00

Adela Železnik, Migranti. Nove publike ali konstituenti?