MG+MSUM

INTERAKTIVNI PROJEKT | Triglav po Triglavu
26. april 2018 — 16. junij 2018
#

Za akcijo Triglav, ki so jo trije člani skupine OHO izvedli decembra 1968 v parku Zvezda v Ljubljani lahko trdimo, da je najbolj znana, tako rekoč ikonična podoba v zgodovini slovenske avantgardne umetnosti. Verjetno je tudi največkrat ponovno uprizorjena po letu 1968, že Moderna galerija v svoji zbirki hrani dve deli, Svoji k svojim / Triglav, skupine Irwin iz leta 2004 in Triglav na Triglavu Janeza Janše & Janeza Janše & Janeza Janše., iz leta 2007.

 

Pobudo za akcijo Triglav leta 1968 je dal Milenko Matanovič v želji, da tistim, predvsem ostarelim Ljubljančanom , ki v prednovoletnem času ne morejo v gore, popestri sivi vsakdan s humorno uprizoritvijo najvišje slovenske gore v središču Ljubljane.  

 

Petdeset let kasneje vas vabimo, da si zamislite svojo verzijo Triglava, ki bo nagovarjala ljudi v današnjem času. Vabimo vas, da svoje predloge v katerikoli tehniki pošljete na naslov izobrazevanje@mg-lj.si. V primeru, da datoteka presega 10MB, jo naložite na splet in nam pošljite link. Predloge bomo sprejemali do 25. maja 2018, najboljše pa objavili na naši spletni strani.

 

 

Ob projekciji na Poletno muzejsko noč, 16. junija 2018, smo razglasili tri nagrajence. To so: Tibor Bolha, Dominik Mahnič in Vitomir Pretnar. Zbirali smo tudi glasove za četrtega nagrajenca po izboru publike. Nagrado po izboru publike je prejela Andreja Čeligoj. Nagrada je katalog razstave Valovi: 50 let umetniškega ustvarjanja Milenka Matanoviča. Vsem nagrajencem čestitamo!

 

Priporočamo