INTERAKTIVNI PROJEKT | Triglav po Triglavu
04. april 2018 — 25. avgust 2018
#

Za akcijo Triglav, ki so jo trije člani skupine OHO izvedli decembra 1968 v parku Zvezda v Ljubljani lahko trdimo, da je najbolj znana, tako rekoč ikonična podoba v zgodovini slovenske avantgardne umetnosti. Verjetno je tudi največkrat ponovno uprizorjena po letu 1968, že Moderna galerija v svoji zbirki hrani dve deli, Svoji k svojim / Triglav, skupine Irwin iz leta 2004 in Triglav na Triglavu Janeza Janše & Janeza Janše & Janeza Janše., iz leta 2007.

 

Pobudo za akcijo Triglav leta 1968 je dal Milenko Matanovič v želji, da tistim, predvsem ostarelim Ljubljančanom , ki v prednovoletnem času ne morejo v gore, popestri sivi vsakdan s humorno uprizoritvijo najvišje slovenske gore v središču Ljubljane.  

 

Petdeset let kasneje vas vabimo, da si zamislite svojo verzijo Triglava, ki bo nagovarjala ljudi v današnjem času. Vabimo vas, da svoje predloge v katerikoli tehniki pošljete na naslov izobrazevanje@mg-lj.si. V primeru, da datoteka presega 10MB, jo naložite na splet in nam pošljite link. Predloge bomo sprejemali do 25. maja 2018, najboljše pa objavili na naši spletni strani.