MG+MSUM

DOMA: arhitekta France in Marta Ivanšek

Kustosinji: Martina Malešič in Anja Planišček

V koprodukciji s Trajektom - Zavodom za prostorsko kulturo

 

Predstavitev para arhitektov, ki sta bila izrednega pomena za razvoj slovenske arhitekture in družbe v drugi polovici 20. stoletja. Njuni projekti so temeljili na raziskovanju ter bili napredni in edinstveni za svoj čas: naselje Murgle, serija pohištva podjetja Meblo, trgovina Interier, oprema in domovi za starejše. Del razstave so intervencije sodobnih umetnikov.

 

 

DOGODKI OB RAZSTAVI

 

Javno vodstvo in predstavitev delavnice:

torek, 18. maj 2010, ob 18.00
Zadnje javno vodstvo po razstavi Doma in predstavitev delavnice Murgle / Rakova Jelša, ki poteka v sodelovanju z OŠ Livada. Vodili bosta Anja Planišček, ena od avtoric razstave in Adela Železnik, kustosinja v Moderni galeriji.

 

Sprehod po Murglah:

junij 2010
Radijsko vodeni ogled soseske Murgle preko frekvence radioCone.

 

Pogrnjena miza 2010:

6. april - 16. maj 2010
Mize v kavarni Moderne galerije v času razstave tedensko pogrinjajo arhitekti in oblikovalci: Mika Cimolini, Nena Gabrovec in Almira Sadar, Aleksander Lužnik in Ana Ocvirk, Gaja Mežnarič Osole in Saša Štucin, Prostorož, Studiobotas

 

Razpored tedenskih pogrinjkov:

6. - 12. april ANA OCVIRK IN ALEKSANDER LUŽNIK

13.- 19. april NENA GABROVEC IN ALMIRA SADAR

20.-26. april GAJA MEŽNARIČ OSOLE IN SAŠA ŠTUCIN
KLUB OKUSA IN OBLIKE
Ima okus obliko?
Raziskovanje nemirnega odnosa med vsebino in obliko je porodilo razmišljanje o neločljivi povezanosti okusa kot pomembnega čutila in oblike kot tesno prilegajočega oklepa njegove vsebine.
Pretekle izkušnje delajo naš svet običajen in predvidljiv, zato ustvarjava priložnosti, ki prevetrujejo ustaljene navade. Razgrinjava pogrnjeno, pogrinjava razgrnjeno.

27. april -3. maj PROSTOROŽ

4. - 10. maj MIKA CIMOLINI

11.-16. maj STUDIOBOTAS