MG+MSUM: brezplačni počitniški teden Otroške kreAktivnosti

V sodelovanju z KUD Mreža organiziramo tradicionalne brezplačne počitniške tedne, na katerih se bomo družili, igrali, ustvarjali in odkrivali svet umetnosti skozi fotografski medij, animacijo in film.

 

TERMINI

prvi termin: 30. junij do 4. julij 2014 od 8. do 16. ure (MG, Cankarjeva 15)

drugi termin: 28. julij do 1. avgust 2014 od 8. do 16. ure (MSUM, Maistrova 3)

tretji termin: 11. avgust do 15. avgust 2014 od 8. do 16. ure (MSUM, Maistrova 3)

 

PRIJAVE za prvi termin do 16. junija za drugi termin do 14. julija za tretji termin do 28. julija prijave sprejemamo na: otroske.kreaktivnosti@gmail.com

 

PROGRAM PRVI POČITNIŠKI TEDEN (30. junij do 4. julij 2014)

Prvi počitniški teden bomo uživali in ustvarjali ob fotografski razstavi Božidarja Jakca v Moderni galeriji (MG, Cankarjeva 15). Razstava nam bo razkrila, kaj je umetniku fotografija pravzaprav pomenila in kako se je posvetil temu novemu mediju. Medtem ko se bomo na razstavi sprehajali po ulicah Prage, Pariza, tunizijskih in ameriških mest, bomo ljubljanske skrite kotičke v okolici galerije raziskovali skozi oči fotografskega objektiva. Naučili se bomo fotografskih tehnik in teden končali z otvoritvijo naše skupne fotografske razstave.

 

 

DRUGI POČITNIŠKI TEDEN (28. julij do 1. avgust 2014)

Drugi teden počitniških delavnic bo ena velika animirana dogodivščina! Spoznali bomo osnove animacije in izdelali enostavne optične igrače. Potem pa se bomo lotili animacije! Navdih za animirane filme bomo poiskali v delih na stalni razstavi Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (MSUM, Maistrova 3). Sodobne umetnine bodo oživele v naših animiranih zgodbah, dodali jim bomo glas in glasbo ter teden končali s skupno projekcijo!

 

 

TRETJI POČITNIŠKI TEDEN (11. avgust do 15. avgust 2014)

Zadnji avgustovski počitniški teden v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (MSUM, Maistrova 3) bo v znamenju prijateljstva in filma! Ogledali si bomo kratke filme z razstave Politizacija prijateljstva ter se pogovarjali o tem, kaj nam vse ponuja medij filma in kako poteka snemalni proces. Napisali bomo tudi scenarije, po katerih bomo posneli igrani film, razdelili vloge, poiskali primerne lokacije za snemanje ter poskrbeli za scenografijo in kostumografijo. Teden bo preletel v snemanju in druženju ter preden izrečeš AKCIJA! bo petkova premiera filma za starše.

 

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

JELENA DRAGUTINOVIĆ, vodja projektov otroske.kreaktivnosti@gmail.com

→   nazaj na MG+MSUM: Počitnice v muzeju!