MG+MSUM

RAZSTAVA | VR,360°@ANIMATEKA
29. november 2019 — 08. december 2019
#
#
#
#
#
#
#
#
#

VR,360°@ANIMATEKA

 

Moderna galerija, MG+

Odprtje: petek, 29. november 2019, ob 19.00

Trajanje razstave: 30. november – 8. december 2019, 12.00—18.00

 

Po lanskoletnem uspehu razstave, ki nas je odpeljala v svet virtualne resničnosti in 360-stopinjskega doživljanja animiranega filma, se letos vračamo s svežim izborom mednarodno odmevnih VR avtorskih animacij.

 

Gloomy Eyes

Jorge Tereso, Fernando Maldonado (Atlas V, 3DAR, Arte France, HTC, Vive Originals, Ryot), Francija, Argentina,Tajvan, ZDA, 2019, 8'

Ko se je sonce naveličalo ljudi, je sklenilo, da se skrije in nikoli več ne vzide. Tema je obudila mrtve in ti so vstali iz grobov. Mlad zombi Gloomy in smrtnica Nena se zaljubita in tako močno povežeta, da ju ne more ločiti niti najvplivnejši človek v mestu.

 

Gymnasia

Chris Lavis, Maciek Szczerbowski (NFB, Felix&Paul Studios), Kanada, 2019, 6'

Vstopi v tišino zapuščene šole in pridi v Gymnasio, prostor, kjer te čakajo minljivi duhovi izgubljenega otroštva. Naj te odmevi iger z žogo, šolskih ur in zborovskih nastopov popeljejo med prizore in zvoke otroškega sveta. Gymnasiaoživlja spomine na te pozabljene dni.

 

Songbird

Lucy Greenwell (The Guardian, Late Love productions), VB, Danska, 2018, 10'

Songbird je pravljica, ki v sebi skriva temno srce. Odpeljala te bo v leto 1984, na otok Kauai, v naslikano repliko bujnega gorskega deževnega gozda, polnega pisanih ptic. Tam lahko poiščeš zadnjega znanega predstavnika legendarne vrste: ʻōʻō je črna ptica z rumenimi lisami pri nogah, čudovita pevka, ki je bila potisnjena na rob izumrtja.

 

Produkcija:

 

Partnerji: