MG+MSUM

RAZSTAVA | TRANS-FORM:ACTION
15. oktober 2019 — 17. november 2019
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na odprtje TRANS-FORM:ACTION, bienalne mednarodne razstave projekta TRANSFORM.

 

Torek, 15. oktober 2019, ob 19.00, Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)

Tiskovna konferenca bo potekala na ta dan, ob 18.00, v seminarju +MSUM.

 

TRANSFORM je projekt povezovanja umetniških akademij Jugovzhodne Evrope, ki bienalno poteka že od leta 2009 in mladim ustvarjalcem na področju vizualnih umetnosti omogoča profesionalno predstavitev v okviru mednarodne skupinske razstave. V letu 2019, ob priložnosti 100-letnice Univerze v Ljubljani, je organizacijo razstave v Ljubljani prevzela UL ALUO. Sodelovali bodo študentke in študenti akademij iz Zagreba, Sofije, Bukarešte, Skopja, Istanbula in Ljubljane.

 

Razstava bo odprta na več lokacijah v Muzejski četrti Metelkova (Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Slovenski etnografski muzej in Galerija Nočna izložba Pešak).

 

Pred odprtjem razstave bosta v sklopu projekta potekali tudi:

- TRANSFORMACIJE, razstava ožjega izbora najboljših predlogov za celostno grafično podobo TRANS-FORM:ACTION, ki se v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi odpira v torek, 8. oktobra, ob 17.00 uri.

- PLACE IN TRANSFORMATION, delavnica z izbranimi študenti gostujočih partnerskih akademij (UL ALUO Erjavčeva, 4. – 15. oktober 2019).

 

Sodelujoče akademije: Akademija likovnih umetnosti, Univerza v ZagrebuDržavna akademija umetnosti v SofijiDržavna univerza umetnosti v BukareštiFakulteta likovnih umetnosti, Univerza sv. Cirila in Metoda v SkopjuUniverza likovnih umetnosti Mimar Sinan v Istanbulu

Partnerji projekta: Univerza v LjubljaniMuzej sodobne umetnosti MetelkovaNarodni muzej Slovenije – MetelkovaSlovenski etnografski muzejKUD MrežaTAM-TAM d.o.o.

 

Vodji projekta: izr. prof. mag. Žiga Kariž in prof. Alen Ožbolt (UL ALUO)

Kuratorji: Boris BejaKatja FelleStaš Kleindienst