MG+MSUM

U3 | Femkanje (Katarina Petrović in Bojana Knežević): Radio mapiranje neodvisne scene
#

Photo: Nada Zgank / Archive: City of Women

Femkanje (Katarina Petrović in Bojana Knežević)

Radio mapiranje neodvisne scene

Instalacija, 2015

 

Femkanje je radijska oddaja in platforma, oblikovana za izboljšanje in krepitev neodvisne kulturne in umetniške scene s promocijo enakosti spolov in medijskim poročanjem, namenjenim predstavitvi, mreženju in izobraževanju predvsem mladih umetnic pa tudi umetnikov iz Srbije in s področja nekdanje Jugoslavije.

Instalacija Femkanje – Radio mapiranje neodvisne scene je avdio-vizualni zemljevid več kot 60 avtoric (in avtorjev) in kolektivov, ki delujejo na neodvisni umetniški in kulturni sceni v Srbiji in širše. Vizualni zemljevid je grafična predstavitev vseh intervjuvanih gostov in prikazuje njihove kratke opise in medsebojna sodelovanja. Zvočni zemljevid spremlja vizualnega; na vsaki označeni točki se predvaja odgovarjajoči intervju. Da bi neodvisno sceno predstavili kot celoto, se vsi zvočni posnetki predvajajo istočasno, prostor polnijo s hrupom in ustvarjajo t. i. cocktail party effect. 

 

Instalacija Radio mapiranje neodvisne scene je produciralo in prvič prestavilo Mesto žensk na 21. festivalu leta 2015 v okviru razstave Cikcak, ki ga je kurirala Lenka Đorojević.

 

Spletna stran: Femkanje