Negotiating Institutions - TATE Liverpool

Danes poteka v Tate Liverpool seminar Pogajanje o institucijah / Negotiating institutions, ki ga organizira konfederacija muzejev Internacionala.

 

Utopične sanje o družbi, ki je ne bi omejevale institucije, so minile, kakor predstava o urejeni skupnosti, ki jo regulirajo dobronamerni načrti socialne države. Današnje zahteve po demokraciji so zahteve po družbeni odgovornosti, tako posameznikovi kot kolektivni, in zahtevajo korenito redefiniranje institucij pri upravljanju in varovanju skupnega dobrega. Te naloge se tudi ne morejo lotiti le institucije s samoreferenčno institucionalno kritiko niti le družbena gibanja z avtonomnim delovanjem po lastni presoji. Vključevati mora proces odprtih in pluralnih pogajanj, za katere moramo še opredeliti nov prostor in nove protokole. Srečanje Pogajanje o institucijah je namenjeno razpravam o pogojih takega pogajanja z združevanjem kulturnih institucij in skupin iz različnih delov Evrope, ki znotraj svojih specifičnih kontekstov že sodelujejo v kolaborativnih projektih Internacionale.

 

Prvo srečanje je zasnovano v sklopu projekta Rabe umetnosti - dediščina let 1848 in 1989 in združuje predstavnike Internacionale, univerze Liverpool John Moores University in Tate Liverpool. Njegov namen je katalizirati proces diskusije, ki naj se odvija hkrati na lokalni in mednarodni ravni. Poleg predstavnikov partnerskih institucij Internacionale, so na srečanju tudi predstavniki kolektivov, ki znotraj svojih specifičnih kontekstov že sodelujejo s temi institucijami: Diásporas críticas PEI - MACBA, Family Collective & Tate Collective iz Tate Liverpool, Meet me@MHKA, Neteorit - Moderna galerija (MG+MSUM), Somateca - Museo Reina Sofía, predstavniki projektaMuseum of Arte Útil pri muzeju Van Abbemuseum.

 

Srečanje povezujeta člana kolektiva Ultra - red in aktivista Janna Graham in Elliot Perkins.

 

→   Več

 

 

http://www.internationaleonline.org/