MG+MSUM

MG+MSUM | NOVOSTI V KNJIGARNAH | Februar - marec 2024

Zavod CCC se s svojim projektom Hiša na hribu posveča sodobni umetnosti v povezovanju s socialnim okoljem, tako urbanim kot podeželskim. Posvečajo se povezovanju sodobne umetnosti s kulturno in naravno dediščino.

 

 

Potovka, cena: 75,00 EUR

Prtič, cena: 137,00 EUR

Grafike v okvirju, cena: 75,00 EUR

Dostopno zgolj v Knjigarni MG.

 

 

 

Avant-Garde Museology

Arseny Zhilyaev, urednik

 

Knjiga Avant-Garde Museology predstavlja zbirko ključnih esejev, ki dokumentirajo divji progresivizem, avtorjev, kot so Nikolaj Fedorov, Aleksander Rodčenko, Kazimir Malevič, Aleksander Bogdanov, Andrej Platonov in mnogih drugih. Avtorji se ukvarjajo z vprašanjem: Kako bi bilo mogoče oživiti vsebino muzeja, da bi presegla družbene in fizične omejitve, ki jih ima človeštvo?

 

ISBN: 978-0-8166-9919-3

Založba: University of Minnesota Press

Cena: 35,00 EUR

 

 

 

Sensing Earth:  Cultural Quests Across a Heated Globe

P. Dietachmair, P. Gielen, G. Nicolau (eds.)

 

Sensing Earth izpostavlja vidik,  da so okoljska vprašanja v prvi vrsti stvar kulture in estetike, ter da tehnologija in znanost nista zadostni pri reševanju teh problemov. Knjiga spremlja umetnike, analitike in aktiviste na njihovih kulturnih prizadevanjih za ekološko trajnostno prihodnost. Predstavlja umetniške koncepte, prakse, organizacije in kulturne skupnosti, ki se zavzemajo za odmik od prevladujočih antropocentričnih pristopov.

 

ISBN: 978-94-93246-24-9

Založba: Valiz in European Cultural Foundation

Cena: 24,00 EUR

 

 

 

Navigation Beyon Vision

T. Holert, D. Mende (eds.)

 

Navigation Beyond Vision se ukvarja z vprašanjem, kako prehod od montaže k navigaciji v umetnosti spreminja modele političnega delovanja in načine politične intervencije. Navigacija se začne tam, kjer zemljevid postane nečitljiv. Navigacija deluje na ravni imanence v nenehnem gibanju. Namesto da bi svet uokvirjala ali predstavljala, umetnost navigacije nenehno posodablja in prilagaja številne okvire z gledišč znotraj in zunaj sveta. Navigacija je torej operativna praksa sintetiziranja različnih vrst velikosti.

 

ISBN: 978-3-95679-565-7

Založba: Sternberg Press

Cena: 19,00 EUR