MG+MSUM

MG+MSUM | NOVOSTI V KNJIGARNAH | Junij 2023



Compassion, A Paradox in Art and Society

Uredniki: Jeroen Boomgaard, Rini Hurkmans, Judith Westerveld

Knjiga preizprašuje, kaj v umetnosti pomeni sočutje in kakšno vlogo ima lahko umetnost pri ustvarjanju in širjenju sočutja na družbeni in politični ravni. Od teorije in filozofije sočutja prestopimo v analizo konkretnega umetniškega dela Flag of Compassion umetnika Rini Hurkmans. 

ISBN: 978-94-92095-29-9
Založba: Valiz & LAPS
Cena: 20,00 evrov


Lost and Living (in) Archives, Collectively Shaping New Memories
Urednica: Annet Dekker

Digitalni arhivi so se iz stabilnih entitet spremenili v prilagodljive sisteme, ki jih včasih imenujemo "živi arhivi". Na kakšen način je ta sprememba vplivala na naš odnos do preteklosti? Bodo izbrisani, pozabljeni in prezrti spomini poplačani in dovoljeni novi? Lost and Living (in) Archives predstavi, da arhivi niso le posnetek, odsev ali slika dogodka, ampak da oni sami dogodek oblikujejo in s tem vplivajo na preteklost, sedanjost in prihodnost.

ISBN: 978-94-92095-26-8
Založba: Valiz
Cena: 21,00 evrov 


Authenticity? Observations and Artistic Strategies in the Post-Digital Age
Urednika: Barbara Cueto, Bas Hendikx

Digitalna tehnologija je integrirana v skoraj vsak osebni odnos, delovne pogoje in v estetske prakse. Kaj to pomeni za 'avtentičnost'?

ISBN: 978-94-92095-23-7
Založba: Valiz & Impakt Foundation
Cena: 20,00 evrov


Being Public, How Art Creates the Public
Editors: Jeroen Boomgaard, Rogier Brom

Kaj danes pomeni biti v javnosti? In kakšna je vloga umetnosti pri konstituiranju tako »javnega prostora« kot tudi »javnosti«? Na podlagi teh vprašanj želi knjiga ustvariti boljše razumevanje odnosov med umetnostjo in pojmom javnosti

ISBN: 978-94-92095-28-2
Založba: Valiz & LAPS
Cena: 21,00 evrov