MG+MSUM

RAZPIS | Nagrada in priznanji Riharda Jakopiča 2023


Na osnovi Pravilnika o podeljevanju Jakopičeve nagrade, Jakopčevih priznanj in Jakopičeve nagrade za življenjsko delo, sprejetega 2. februarja 2012, ki ga je sprejel Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in potrdil Umetniški svet ZDSLU objavljamo

Razpis za nagrado in za priznanji Riharda Jakopiča 2023

Likovne ustvarjalke_ce (tudi skupine), ki so opazno prispevali k nadgradnji likovno-vizualne umetnosti v zadnjih letih in za seboj puščajo globoke sledi ali pa s preteklimi projekti napovedujejo zanimiv razvoj lahko predlagajo umetniški sveti društev in posamezni člani, javni zavodi, kulturno-umetniške ustanove ter nevladne organizacije in državljanke_e RS, ki spremljajo dosežke in ustvarjanje naših kolegic_ov.

Njihovo delo predstavite Odboru za podelitev Jakopičeve nagrade in priznanj v zahtevani obliki.

Odbor za podelitev Jakopičeve nagrade in priznanj bo upošteval vse predloge, ki bodo vsebovali strokovno dokumentacijo in utemeljitev ter bodo vključno do 3. 3. 2023 (zaprtje razpisa) prispeli na naslov:

ZDSLU
Komenskega 8
1000 LJUBLJANA
z oznako »Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča 2023« s pripisom NE ODPIRAJ.


Odbor za podelitev nagrade Riharda Jakopiča je sestavljen iz predstavnikov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Moderne galerije v Ljubljani, Slovenskega društva likovnih kritikov in ZDSLU. Predstavniki so v odbor voljeni za eno leto in se vsako leto v celoti zamenjajo.

 


Besedilo razpisa in navodila za oddajo predlogov lahko preberete na strani Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (povezava).