MG+MSUM

Publikacija: CLIMATE: OUR RIGHT TO BREATHE



Publikacija: CLIMATE: OUR RIGHT TO BREATHE


Na platformi L'Internationale Online je izšla nova publikacija z naslovom Climate: Our Right to Breathe (Podnebje: naša pravica do dihanja), odgovor na vse slabše planetarne razmere, ki se vzajemno zaostrujejo: vse hitrejše propadanje biosfere zaradi podnebnih sprememb in vse bolj uničujočo dinamiko t. i. strupene politike (toxic politics). A že sama reakcionarna, ločevalna politika, ki jo ženejo brezobzirne oblike avtoritarizma, zanikovalstva in nacionalizma, in druge globalizirane oblike zatiranja in razlaščanja nas prav tako pozivajo k akciji.

Internacionalina najnovejša antologija združuje več kot 25 glasov s področja umetnosti in kulture v internacionalističen zbor, ki se empatično odziva na kolektivno potrebo po tem, da razvijemo skupne strategije solidarnosti, potem ko so bile mnoge skrajnosti Zemljinega sistema že presežene.

Avtorji prispevkov: Maria Thereza Alves, Marwa Arsanios, Eduardo Carrera R, Sebastian Cichocki, Fernando García-Dory, Léuli Eshrāghi, Ayesha Hameed, Mônica Hoff, bell hooks, Jagna Lewandowska, Nomusa Makhubu, Svitlana Matviyenko, Samaneh Moafi, Marina Naprushkina, May-Britt Öhman, Samanta Arango Orozco, Daniela Ortiz, Ana Teixeira Pinto, Elizabeth A. Povinelli, Peta Rake, Maristella Svampa, Françoise Vergés, Cecilia Vicuña, Jaime Vindel in Munem Wasif.

Uredniki: Hiuwai Chu, Meagan Down, Nkule Mabaso, Pablo Martínez in Corina Oprea.

Založila in izdala L’Internationale Online in K. Verlag, Berlin v okviru štiriletnega programa Naše mnoge Evrope (2018–22), ki ga sofinancira program Evropske unije Kreativna Evropa. 

Več informacij o publikacijah, ki so izdane v sklopu L'Internationale Online : 

Vabimo vas, da se naročite na elektronske novice in spremljate aktualne prispevke, spletne programe, publikacije in aktivnosti Internacionale.

L'Internationale Online je samostojna raziskovalna platforma, ki deluje na pobudo konfederacije sedmih evropskih ustanov in partnerjev s področja moderne in sodobne umetnosti Internacionala in je del štiriletnega programa Naše mnoge Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala, ki jo podpira program Evropske unije Kreativna Evropa.