MG+MSUM

MG+MSUM | IZBOR PUBLIKACIJ V KNJIGARNAH | Januar 2021

Knjigarni v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova sta trenutno odprti, publikacije pa lahko naročite tudi po pošti. Pišite nam na info@mg-lj.si in navedite, katere publikacije želite. Plačate lahko po povzetju ali po predhodnem plačilu na naš bančni račun. Priporočamo:

 

V monografiji Posters: a Global History avtorica Elizabeth E. Guffey razišče korenine plakata kot oblike umetnosti, ki segajo v 19. stoletje, ter njegovo relevanco v dobi digitalnih medijev. Slednja je navkljub vseprisotnosti družbenih omrežij in elektronskih naprav po njenih ugotovitvah še kako velika.

cena: 47 €

 

Korean Art from the 19th Century to the Present avtorice Charlotte Horlyck se predstavlja kot eden redkih knjižnih doprinosov k razumevanju korejske umetnosti vse od 19. stoletja pa do danes ter njene pomembnosti v svetu umetnosti, ki je vse večja. Pestrost korejske umetnosti potrjujejo tudi številne slike, vključene v to knjigo.

cena: 32 €

 

Knjiga Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline predstavi več kot petdeset umetnikov in pisateljev, ki naslavljajo kulturo nasilja v Siriji ter tako dokumentirajo in interpretirajo spremembe, ki so v tej državi tako drastično zaznamovale novo realnost.

Cena: 18,00€

 

V knjigi Corona, Climate, Chronic Emergency: War Communism in the Twenty-First Century se avtor Andreas Malm ukvarja z vprašanjem, kaj nam COVID-19 lahko pove o podnebni krizi in kaj bi morali glede tega narediti.

Cena: 14,00€