MG+MSUM

DELAVNICA | Ola A. Senatorova: Negovanje spominov
Torek, 16. april 2024 | 10:00—13:00
#
Brezplačna delavnica tekstilnega recikliranja, ki je del partnerskega projekta Migrantour: Poti in vezi.

 

Vabimo vas na brezplačno delavnico tekstilnega recikliranja, ki jo bo vodila Ola A. Senatorova (Kazahstan/ Slovenija), vsestranska ustvarjalka in rokodelka iz Kazahstana. Danes živi in deluje v Ljubljani, kjer se ukvarja tudi s prevajanjem in poučevanjem, vendar je njena strast in poslanstvo deliti svoje obsežno rokodelsko znanje s slovensko skupnostjo.

 

Tekstilna broška, kljub svoji pogostejši povezavi z ženskim nakitom, predstavlja več kot le okras. S svojo sporočilno vrednostjo lahko nagovarja k ohranjanju spominov, izražanju osebne identitete, varovanju kulturne dediščine ter okoljsko ozaveščenost v umetnosti in širše.

 

Delavnica je namenjena odraslim, brez predznanja tekstilnih veščin. Lahko sodelujejo tudi otroci v sodelovanju s starši.

 

Število udeležencev na delavnici je omejeno, potrebna je prijava na: info@terra-vera.org.

 

Navodila:

"S seboj prinesite en predmet, ki vas spominja nam nekoga ali nekaj. Dobro bi bilo tudi, če bi pomislili, komu bo namenjena ta broška. In za konec pomislite, kakšno broško si želite – narišite jo v svoji domišljiji. Vsak od vas bo zapustil delavnico z dokončano broško - in z enim za vedno shranjenim spominom."

 

Delavnica je del partnerskega projekta Migrantour: Poti in vezi, ki ga vodi društvo Terra Vera v sodelovanju s partnerjem zavodom Oloop, zavodom Škrateljc ter Oddelkom za umetnost, oblikovanje in gledališče OsloMet.

 

Projekt je financiran iz sredstev Finančnega mehanizma EGP in Norveške/ ACF Slovenija.