MG+MSUM

DELAVNICA | Kvačkanje s skupino No – Border Craft
Sreda, 27. marec 2024 | 16:00 – 18:00
#
#
#

Vabimo vas, da se pridružite brezplačni delavnici kvačkanja, ki bo v sredo, 27. marca 2024, od 16. do 18. ure v Moderni galeriji. Delavnica je del rednih srečevanj neformalne skupine No-Border Craft na Slovenski filantropiji, tokrat pa bo že drugič potekala v Moderni galeriji v okviru programa razstave Vedno na voljo.

 

No-Border Craft je samoorganizirana skupina prosilk za azil, migrantk s statusom begunke in aktivistk, ki »skupnostno kvačkajo in se družijo brez meja«. Njihova kvačkarska srečanja so se začela in še potekajo v sodelovanju z neformalno rokodelsko skupino KvaKvačkaš. Bistveni cilj skupine je gradnja socialne mreže med lokalnimi prebivalkami in migrantkami ter prizadevanje za krepitev moči in uveljavljanje znanj, izkušenj in poguma migrantskih žensk. Aktivno iščejo možnosti alternativne ekonomije in afirmacije znanj migrantk, zato so se odločile, da svoje izdelke ponudijo v zameno za prostovoljne prispevke ob različnih priložnostih. Avtorice izdelkov in udeleženke delavnic so prosilke za azil in migrantke, ki živijo v Ljubljani, in aktivistke.

 

Na delavnici v Moderni galeriji bomo izdelovali podlage in prevleke za stole iz bombažnih trakov, ki ne zahtevajo velikega predznanja, sodelujete pa lahko tudi pri njihovi pripravi (zvijanju trakov).

 

Obenem boste lahko kupili kvačkane izdelke, ki jih skupina prodaja na različnih bazarjih.