MG+MSUM

Aleksandra Vajd in Luka Savič | Živi intervju
Petek, 1. marec 2024 | 18:00
#
#
#
#
#
#

Vabimo vas na »živi intervju« Aleksandre Vajd in Luke Saviča v petek, 1. marca 2024, ob 18. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Pogovor bo potekal na razstavi Aleksandra Vajd: Od znotraj dol in od zgoraj.

 

Govorila bosta o publikaciji, ki je »še ni« in ki bo služila kot jedro njunemu pogovoru z vsemi njegovimi digresijami in stanji koncentracije. V odprti diskusiji bosta svoje poglede in mnenja delila z obiskovalci. Ta format je nadgradnja spontanih dialogov, ki jih je Aleksandra pred tem vzpostavila s svojim branjem tarot kart s Terezo Porybna za Secondary Archive (https://secondaryarchive.org/artists/aleksandra-vajd/), njenega predhodnega »intervjuja med hojo« z Luko Savićem za platformo Membrane (https://www.membrana.si/intervju/fotopapir-kot-telo-intervju-z-aleksandro-vajd/) in njenega nevezanega pogovora z Anetto Mono Chisa, iz katerega je nastalo kuratorsko besedilo, ki ga je napisal Jen Kratochvil za razstavo Ich/Du v Meetfactory v Pragi leta 2022 (http://www.meetfactory.cz/en/program/detail/ich-du).

 

Pred pogovorom vas ob 17:30 vabimo tudi na vodstvo po razstavi Občutja v hiši mojega telesa, ki ga bodo imeli sodelujoči študenti.