MG+MSUM

SEMINAR | Slovar skupnega znanja – Geopolitika II
29. – 30. maj 2019
#

Slovar skupnega znanja

Geopolitika II

29. – 30. maj 2019, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM

 

V novi izdaji Slovarja skupnega znanja bomo ponovno obravnavali "geopolitiko", ker menimo, da tako širokega referenčna polja nikoli ne moremo v celoti izčrpati. Prvo serijo terminov na temo Geopolitike smo obravnavali že na seminarju leta 2015. Nova skupina mednarodnih naratorjev bo ponovno iz svojega raziskovalnega, umetniškega ali kuratorskega dela predlagala termine zaznamovane s specifičnimi lokalnimi okolji, da bi presegli dominantne epistemološke modele v sodobni umetnosti. Tvorili bodo mnoštvo glasov, ki razkrivajo alternativne načine ustvarjanja globalnih zavezništev bodisi z uporabo zgodovinskih študij bodisi z obravnavanjem trenutnih družbenih in političnih razmer. 

 

Udeleženci seminarja: Sara Buraya (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía), Steven Ten Thije (Van Abbemuseum), Anja Isabel Schneider (M HKA), Maria Iñigo Clavo (MACBA), Meriç Öner (SALT), Kuba Szreder (Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie), Zdenka Badovinac (MG+MSUM), Bojana Piškur (MG+MSUM), Ida Hiršenfelder (MG+MSUM), Jennifer Hayashida (Akademin Valand), Jesús Carrillo (Universidad Autónoma), Chương-Đài Võ (Asia Art Archive), Vali Mahlouji (kustos), María Berríos (kustosinja), Miran Mohar (umetnik), Jonas Staal (umetnik), Vladan Joler (Share Foundation).

 

Spletna stran Slovarja skupnega znanja (v angleščini): http://glossary.mg-lj.si/

Spletna stran Internacionale (v angleščini): https://www.internationaleonline.org/

 

 

Slovar skupnega znanja je del štiriletnega programa Naše številne Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala s partnerjema Akademijo Valand (Univerza v Göteborgu) in Državnim kolidžem za likovno umetnost in oblikovanje v Dublinu. Podpira jo program Evropske unije Kreativna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo.

 

 
Priporočamo