MG+MSUM

DELAVNICA ZA ODRASLE | Arjan Pregl: (Avto)portret
Petek, 29. marec 2019, 16:00—19:00; sobota 30. marec 2019; 10:00—13:00
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Arjan Pregl: (Avto)portret

Ustvarjalna Moderna / Delavnica za odrasle

 

Moderna galerija, MG+

Petek, 29. marec 2019, 16:0019:00 in

Sobota 30. marec 2019; 10:00—13:00

 

Ob koncu razstave Čas brez nedolžnosti. Novejše slikarstvo v Sloveniji vas vabimo, da se prijavite na slikarsko delavnico. Delavnico bo vodil akademski slikar Arjan Pregl, ki je diplomiral in magistriral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, tam je končal tudi magistrski študij grafike. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko, ilustracijo, oblikovanjem in publicistiko. V svojem delu se velikokrat poigrava s podobami, ki jih zajema iz rezervoarja našega skupnega kolektivnega imaginarija, najpogosteje z interneta, nato pa te podobe v neredko duhovitih zasukih dobivajo nove pomene, čeprav se vedno navezujejo na neke kolektivne nevralgične točke naše socialnopolitične realnosti. 

 

Na delavnici ne bo šlo toliko za šolo »klasičnega portretiranja«, temveč za različne slikarske pristope, s katerimi se dandanes lahko lotimo (avto)portreta. Ustvarjanje bo potekalo v sproščenem in kreativnem vzdušju. Delavnica bo trajala šest ur in bo potekala v Moderni galeriji. Pričela se bo v petek popoldne na razstavi Čas brez nedolžnosti, ki si jo boste podrobno ogledali skupaj z mentorjem, nato pa se boste posvetili (avto)portretom. Dela se boste lotili z več vidikov, z različnimi likovnimi sredstvi in z različnimi interpretacijami. Razdelali boste idejo, pogledali nekaj zgodovinskih primerov, jih umestili v današnji čas, podali kakšno svojo interpretacijo ter nadaljevali s slikanjem.


Za udeležbo na delavnici ne potrebujete nobenega predznanja. Višina prispevka za udeležbo na delavnici je 30 € na osebo, domov pa si boste odnesli svoj avtoportret. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo na:izobrazevanje@mg-lj.si do zasedbe prostih mest.

 
Priporočamo