MG+MSUM

DELAVNICA ZA ODRASLE | Uroš Abram: Naredi in testiraj svojo kamero
Petek, 8. marca 2019 | 16.00—20.00 | +MSUM + Sobota, 9. marec 2019 | 11:00 - 15:00 | Moderna galerija
#

Delavnica se navezuje na razstavo Nezanesljiva okolja: 17 primerov sodobne fotografije v Sloveniji v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, kjer mentor delavnice, fotograf Uroš Abram obravnava problem hiperprodukcije vizualnega skozi pojem požrešnosti, enega sedmih naglavnih smrtnih grehov. Za izhodišče je uporabil domačo kuhinjo in jo v celoti prekril s svojimi fotografijami, ki s kvantiteto izgubijo pomen. Postavitev je nato fotografiral. Potem pa je, spet brez mere, iz dela fotografij, ki so prekrivale kuhinjo, sestavil preprosto camero obscuro (»kamero luknjičarko«), s katero je nato ponovno fotografiral to isto nepregledno množico podob v kuhinji.

 

Delavnica je sestavljena iz dveh delov. Prvi del delavnice bo potekal na razstavi v +MSUM, kjer vam bo mentor predstavil svoje delo in osnovni princip »kamere luknjičarke«. Drugi del delavnice, kjer si bo vsak udeleženec izdelal svojo kamero in jo tudi preizkusil, pa bo potekal v prostoru »temnice« v spodnjih prostorih Moderne galerije.

 

Delavnica bo potekala v petek, 8. marca 2019, od 16.00 do 20.00 v +MSUM in v soboto, 9. marca 2019, od 11:00 - 15:00 v Moderni galeriji. Za delo na delavnici ne potrebujete predznanja, potrebovali pa boste škatlo, ki ne prepušča svetlobe ali material, iz katerega lahko sestavimo takšno škatlo. Škatlo oziroma material prinesite s seboj. Višina prispevka za udeležbo na delavnici je 30€ na osebo. Število mest je omejeno na 5-7 udeležencev. Prijave sprejemamo na: urska.lipovz@mg-lj.si do zapolnitve prostih mest.

 

 

Priporočamo