MG+MSUM

GALERIJSKA UPRIZORITEV | Trajanje, 3. del | Andreja Podrzavnik v sodelovanju z Nado Žgank
25. november 2016 | 16.00—18.00, Avditorij Moderne galerije
#

Ideja: Andreja Podrzavnik v sodelovanju z Nado Žgank

Soustvarjalci-prostor, gib, zvok, fotografija: Katja Kosi, Josip Maršič, Andreja Podrzavnik, Bor Pungerčič, Nada Žgank

Oblikovanje: Robert Veselko

Produkcija: Federacija, v sodelovanju z MG+MSUM

 

Trajanje, 3.del je serija kompozicijskih študij in variacij, ki vznikajo in se oblikujejo skozi ponavljajoče izvajanje zastavljenih nalog. V prostor vstopi figura kot izhodiščna intonacija. Dogajanje je osredotočeno na razmerja med paralelnimi prostori – zvočnim prostorom, prostorom kadra ter imaginarnim prostorom. Galerijska uprizoritev Trajanje, 3.del deluje kot gibajoča se zvočna slika, v katero obiskovalec vstopi in postane njen del. Vstopi v modulacije, ki jih gleda in posluša, s čimer jih sooblikuje.

 

Projekt je finančno podprla Mestna občina Ljubljana

 

________________________

Andreja Podrzavnik, koreografinja in pedagoginja, večkrat nagrajena avtorica uprizoritvenih, raziskovalnih in izobraževalnih projektov, ples pojmuje kot način obnašanja. Z vpraševanjem, kako misliti in prakticirati umetnost v danem kontekstu, preverja aktualnost struktur in formatov svojega delovanja. S tega gledišča je kot plesna ustvarjalka na robu definicije plesa in ravno ta rob je tisti, ki jo privlači in ji omogoča realiziranje idej, navdihov. Zanimanje za časovnost se je nadgrajevalo že od projektov kot so Tkalci(2005), Melodije začetkov (2007) in Melodije refleksije (2008) naprej.

 

Ali je možno vzpostaviti trajanje, ki ni vezano na siceršnje časovne strukture in ali imajo določene situacije lastno časovnost, če jih ne prekinjamo z našo pričakovano kronologijo in vanjo vpisanimi urniki? Kako smo, kako se gibamo in kako se v prostoru počutimo in znajdemo?