MG+MSUM

PREPIH | Živa Božičnik Rebec: Topical Applications 2
19. december 2019 — 15. marec 2020
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#

Živa Božičnik Rebec

Topical Applications 2

 

Muzej sodobne umetnosti Metelkova, +MSUM

Odprtje: četrtek, 19. december 2019, ob 20. uri

Trajanje: 19. december 2019 – 15. marec 2020

 

Razstava Topical Applications 2 obravnava izginotje telesa v snoveh, postopkih in produktih sodobne lepotne industrije, iz katerih telo izide kot površina, ki jo je mogoče dizajnirati in augmentirati. V tem procesu se lastnosti površine telesa – kože – bolj kot za stvar fizičnega človeškega telesa izkažejo kot »specialni efekt« kozmetičnih produktov, namenjenih njegovi negi, ki je podčrtana s predstavami o hiperdizajnirani, od telesa odlepljeni in nedotaknjeni površini.

 

Živa Božičnik Rebec hkrati z razstavo v Prepihu svoja dela predstavlja tudi na 9. trienalu sodobne umetnosti U3 v Moderni galeriji, kjer sta na ogled dva objekta iz predhodnega projekta Topical Applications (2017). Samostojna razstava v Prepihu predstavitev razširja s preostalimi objekti iz serije in tam začrtano problemsko polje nadgrajuje z dvema novima deloma.

 

Topical applications / Daljše besedilo [PDF]

 

Obrazstavni program:

Torek, 28. januar 2020, ob 18. uri: kratko predavanje Domna Ograjenška

Nedelja, 16. februar 2020, ob 17. uri: zaključno vodstvo z Živo Božičnik Rebec in Tjašo Pogačar

 

_________________

Živa Božičnik Rebec je leta 2014 diplomirala na smeri Unikatno oblikovanje – steklo in keramika na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer je opravljala tudi magistrski študij kiparstva. Razstavljala je doma in v tujini, med drugim v Galeriji Simulaker, Novo mesto (2017), Galeriji Škuc, Ljubljana (2018), na Gradu Cmurek (2015) in na mednarodni razstavi Fashion/Art Toronto, Toronto, Kanada (2014). V letu 2019 je bila rezidentka centra Karlin Studios (Center za sodobno umetnost FUTURA, Praga).

 

S serijo samostojnih razstav Prepih v pritličju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova predstavljamo sveže ideje na področju sodobne umetnosti. Tokratno razstavo kurira Tjaša Pogačar.

 
Priporočamo