MG+MSUM

Publikacija Xenogenesis


Xenogenesis

je obsežna in celovita polifonična raziskava prakse umetniške skupine The Otolith Group.

Razstava je v bila v +MSUM na ogled med 17. marcem in 3. septembrom 2022.
 

V delu The Otolith Group se prepletajo domišljijski pogledi in razmišljanja o preteklosti in prihodnosti, ki vključujejo znanstveno fantastiko, pokolonialno zgodovino, glasbo in znanstvena dognanja. Njuna dela prikazujejo družbo, v kateri so ekrani postali del naravnega sveta, komunikacija je globalna, kulturna politična, človeška identiteta ključna, a fluidna, zgodovina pa se ni končala.

Xenogenesis je bila prvič prikazana v muzeju Van Abbemuseum v Eindhovnu maja 2019 v kuratorstvu Annie Fletcher. Predstavitev v Sloveniji soorganizirata Van Abbemuseum in Moderna galerija in sokurirata Annie Fletcher, direktorica Irskega muzeja moderne umetnosti (Irish Museum of Modern Art), in Igor Španjol, kustos Moderne galerije v Ljubljani. Izvirna oblikovna zasnova postavitve je delo Diogo Passarinho Studia.

Publikacija združuje pisce z različnih področij, med njimi; dr. Denise Ferreira da Silva, Annie Fletcher, Anselm Franke, Shanay Jhaveri, George E. Lewis, Mahan Moalemi, Fred Moten, Grant Watson, Vivian Ziherl in Mark Fisher.

Vključuje tudi dodatno gradivo, kot so arhivske slike, grafike, dokumentirane pogovore, predavanja, ter druga spremna besedila in raziskovalna gradiva.

ISBN 978-3-948212-33-9
Založba: Archive books
Cena: 36,00 €

Priporočamo