MG+MSUM

MG+MSUM | IZBOR PUBLIKACIJ V KNJIGARNAH | Junij 2022

Knjigarni v Moderni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova vas vabita k obisku, publikacije pa lahko naročite tudi po pošti: pišite nam na info@mg-lj.si in navedite, katere publikacije želite. Plačate lahko po povzetju ali po predhodnem plačilu na naš bančni račun. 

Posebej bi izpostavili:

Xenogenesis
je obsežna in celovita polifonična raziskava prakse umetniške skupine The Otolith Group.
 

Opozarjamo na svežo izdano publikacijo Xenogenesis skupine The Otolith Group, ki jo najdete v knjigarnah MG in MSUM.

Razstava je v +MSUM na ogled vse do 3. septembra 2022.

V delu The Otolith Group se prepletajo domišljijski pogledi in razmišljanja o preteklosti in prihodnosti, ki vključujejo znanstveno fantastiko, pokolonialno zgodovino, glasbo in znanstvena dognanja. Njuna dela prikazujejo družbo, v kateri so ekrani postali del naravnega sveta, komunikacija je globalna, kulturna politična, človeška identiteta ključna, a fluidna, zgodovina pa se ni končala.

Xenogenesis je bila prvič prikazana v muzeju Van Abbemuseum v Eindhovnu maja 2019 v kuratorstvu Annie Fletcher. Predstavitev v Sloveniji soorganizirata Van Abbemuseum in Moderna galerija in sokurirata Annie Fletcher, direktorica Irskega muzeja moderne umetnosti (Irish Museum of Modern Art), in Igor Španjol, kustos Moderne galerije v Ljubljani. Izvirna oblikovna zasnova postavitve je delo Diogo Passarinho Studia.

Publikacija združuje pisce z različnih področij, med njimi; dr. Denise Ferreira da Silva, Annie Fletcher, Anselm Franke, Shanay Jhaveri, George E. Lewis, Mahan Moalemi, Fred Moten, Grant Watson, Vivian Ziherl in Mark Fisher.

Vključuje tudi dodatno gradivo, kot so arhivske slike, grafike, dokumentirane pogovore, predavanja, ter druga spremna besedila in raziskovalna gradiva.

ISBN 978-3-948212-33-9
Založba: Archive books
Cena: 36,00 €

 

Če bi gozdovi govorili, bi se od žalosti posušili
 


V sklopu razstave Nike Autor v sodelovanju z Obzorniško fronto, so bili predstavljeni  filmi, Obzornik 4517 –  Preko vode do slobode, Obzornik 670 – Rdeči gozdovi, Obzornik 2021 – Tukaj imam sliko, ter fotografske in tekstualne intervencije

Ob razstavi je izšel zbornik Če bi gozdovi govorili, bi se od žalosti posušili z besedili in vizualnimi intervencijami, ki so jih prispevali Nika Autor, Pavlina Autor Oberstar, Đorđe Balmazović, Nicole Breneze, Dušan Letnar, Olga Dimitrijević, Tom Holert, Jurij Meden, Petra Meterc, Nataša Petrešin Bachelez, Bojana Piškur, Hito Steyerl, Andrej Šprah in Nace Zavrl.

Zbornik je izdala Slovenska Kinoteka, izdajo je podprl ZRC SAZU

 
Priporočamo