MG+MSUM

ePub: Razred in redistribucija in Arhitekturne disonance

 

Na platformi L'Internationale Online sta izšli novi elektronski publikaciji z naslovom Razred in redistribucija ter Arhitekturne disonance. L'Internationale Online je samostojna raziskovalna platforma, ki deluje na pobudo konfederacije sedmih evropskih ustanov in partnerjev s področja moderne in sodobne umetnosti Internacionala. Na spletnem portalu predstavljamo teoretska besedila in umetniške projekte.

 

Class and Redistribution (Razred in redistribucija) je že tretja e-publikacija v uredništvu L'Internationale Online, ki obravnava koncepte politične ekonomije. S prispevki sociologov, političnih filozofov in umetnikov skušamo razumeti, kako se taki izrazi uporabljajo v institucionalnih kontekstih in umetniških praksah.

Prispevki: Cinzia Arruzza, Noah Fischer, Frigga Haug, Sharon Hayes, Ingela Ihrman, Rafał Milach, The marxist feminist collective, Naeem Mohaiemen, Aykan Safoğlu in Françoise Vergès.
Urednice: Farah Aksoy, Meagan Down in Corina Oprea.

 

Nova e-publikacija Architectural Dissonances (Arhitekturne disonance) je plod sodelovanja med programom Decolonizing Architecture Advanced Studies na Kraljevem inštitutu za umetnost v Stockholmu in L’Internationale Online.

Arhitekturne disonance v duhu procesne glasbene terminologije postavljajo pod vprašaj prevladujoče kolonialno-modernistično razumevanje arhitekture. Kompozicije, eseji, videi in arhitekturni projekti v tej zbirki raziskujejo strategije in modalitete praktičnega arhitekturnega dela in raziskovanja arhitekture onkraj pretežno zahodnega modernističnega arhitekturnega kanona.

Prispevki: Laércio Redondo, Ayedin Ronaghi, Lais Myrrha, Harun Morrison, Itohan Osayimwese, Emilio Distretti in Alessandro Petti, Roberta Burchardt in Tatiana Pinto, Joar Nango, Suha Hasan, Victoria Ogoegbunam Okoye, Malin Heyman in Sepideh Karami
Uredniki: Corina Oprea, Alessandro Petti, Marie-Louise Richards, Tatiana Pinto, Roberta Burchardt

 

E-publikaciji sta prosto dostopni na povezavi https://www.internationaleonline.org/library/ 

Vabimo vas, da se naročite na novičnik in spremljate aktualne prispevke, spletne programe, publikacije in aktivnosti Internacionale.

 

L'Internationale Online je del štiriletnega programa Naše mnoge Evrope, ki ga vodi konfederacija muzejev Internacionala s partnerjema Akademijo Valand (Univerza v Göteborgu) in Državnim kolidžem za likovno umetnost in oblikovanje v Dublinu. Podpira jo program Evropske unije Kreativna Evropa, Ministrstvo za kulturo RS.

  

 
Priporočamo