MG+MSUM

MG+ | SEPTEMBER 2020 | KLUB MINIMALISTOV | Pod drobnogledom

 

Sobota, 12. september 2020 | 11.00—13.00

 

Prva delavnica sezone bo "detektivsko obarvana". V soboto, 12. septembra 2020, ob 11. uri, se dobimo v Moderni galeriji (MG+, Cankarjeva 15) na mini razstavi umetnika Riharda Jakopiča, kjer bomo odkrivali skrivnostne poteze tega pomembnega impresionista in raziskovali poškodbe na njegovih stoletnih umetninah. Z nami bo so-avtorica razstave, akademska slikarka in restavratorka Tamara Trček Pečak, najmlajšim bolj znana kot mentorica in strokovna vodja Ajkčevih likovnih delavnic, s katerimi že vrsto let otrokom predstavlja  poklic restavratorja. Tudi nam bo odkrila skrivnosti starih Jakopičevih slik, nam predstavila materiale, orodja in postopke, kako so umetnine nastajale, ter nas spoznala z oblikami in načini varovanja njihove prvobitnosti. Po tem pa se bomo v maniri Riharda Jakopiča tudi sami lotili slikanja na platnu pod mentorstvom slikarke in ilustratorke Dane Terzić.

 

Ob pričetku sezone imamo tudi presenečenje za starše! Vabljeni, da se nam  pridružite ob 12. uri v razstavni dvorani. Medtem, ko bodo otroci ustvarjali, si boste lahko privoščili miren ogled s Tamaro Trček Pečak, in prisluhnili zanimivostim, ki jih pod površino skrivajo Jakopičeve slike.

 

Delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM so brezplačne. Število mest je omejeno! Obvezne prijave do petka na izobrazevanje@mg-lj.si.

Priporočamo