MG+MSUM

+MSUM | Februar 2015 | [FOR]UM: Prihodnost

7. februar 2015

16.00 – 17.00 [FOR]UM

delavnica PRIHODNOST
SEM, Metelkova 2

 

Tema februarske delavnice treh Muzejev na Metelkovi bo prihodnost! Dobili se bomo na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM), kjer bomo poiskali in raziskali predmete različnih kultur, ki so bili že ob nastanku povezani s prihodnostjo in s tem, kaj so si ljudje želeli, da bi se zgodilo. Spoznali bomo skrivnostni svet amuletov (SEM in NMS) in izdelali svoje, ki jim bomo vdihnili magijo in želje za prihodnost. Z raketami bomo amulete poslali globoko v vesolje in daleč v prihodnost (+MSUM), kot pošilja sodobni umetnik Dragan Živadinov svoje satelite UMBOLTE.

 

Brezplačne delavnica je namenjena vsem generacijam; za otroke, mlajše od 4 let, je obvezna prisotnost staršev. Dobimo se v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM, Metelkova 2). Svojo prisotnost lahko potrdite na izobrazevanje@mg-lj.si.

 

Delavnice so del brezplačnega programa [FOR]UM, ki ga vsak prvi vikend v mesecu organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije (NMS) in Slovenski etnografski muzej (SEM).

Spletna razstava